Εύκολη σαλάτα ζυμαρικών

από Team MyPortal.gr
sms

Για ένα γρήγορο και απολαυστικό γεύμα
Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού κοντά ζυμαρικά της επιλογής σας
  • 2 γεμάτα φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού μαγειρεμένα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 2 φλ. τσαγιού ρόκα
  • 1 φλ. τσαγιού αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού, σκισμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκιας μέντας
  • 1/4 φλ. τσαγιού καβουρδισμένο κουκουνάρι
  • Για το ντρέσινγκ:
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα 
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα

Εκτέλεση

  • Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
  • Εντωμεταξύ, φτιάξτε το ντρέσινγκ. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το ιταλικό καρύκευμα, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και το αλάτι.
  • Σουρώστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε τα με λίγο ελαιόλαδο (για να μην κολλήσουν μεταξύ τους) και αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Μεταφέρετε σε ένα μπολ και προσθέστε τα ντοματίνια, τα ρεβίθια, τη ρόκα, τα αγγούρια, τη φέτα, το βασιλικό, το μαϊντανό, το δυόσμο και τα κουκουνάρια.
  • Ρίξτε το ντρέσινγκ και ανακατέψτε το να πάει παντού. Αλατοπιπερώστε αν θέλετε, και σερβίρετε.