ΕΣΡ: Πρόστιμο στον Alpha 30.000 ευρώ για την εκπομπή του Ν.Μάνεση

Στις αρχές Μαρτίου στην εκπομπή του Alpha “Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση” παρουσιάστηκαν πλάνα του 2015 από την Ειδομένη, τα οποία εμφανίστηκαν ως δήθεν ντοκουμέντα από τα επεισόδια  στον Έβρο τον Μάρτιο του 2020. Ολα τα πλάνα είχαν βιντεοσκοπηθεί το 2015, όταν η τότε ΠΓΔΜ έκλεισε τα σύνορά της και έφραξε τον δρόμο στους πρόσφυγες.

«Απίστευτες εικόνες, ανοίγουν τα συρματοπλέγματα (σ.σ. οι πρόσφυγες), κατάλαβες τι γίνεται; Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα οι αστυνομικοί» είχε αποφανθεί ο Νίκος Μάνεσης, δείχνοντας εικόνες με πάνοπλους Βορειομακεδόνες αστυνομικούς να εμποδίζουν τους περίπου 4.000 πρόσφυγες που πέρασαν τον Αύγουστο του 2015 από την Ειδομένη.

Ο Νίκος Μάνεσης τοποθετήθηκε δημόσια και ζήτησε συγγνώμη αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη.

Το ΕΣΡ κάλεσε σε απολογία τον ALPHA και το Νίκο Μάνεση, επειδή υπήρξαν «πολυάριθμες καταγγελίες, ότι ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA φέρεται να μετέδωσε ψευδή γεγονότα ως αληθή, και ειδικότερα ότι εμφάνισε γεγονότα που είχαν συμβεί το έτος 2015 στα σύνορα της χώρας με την Βόρεια Μακεδονία ως επισυμβάντα την 1η Μαρτίου 2020 στα Ελληνοτουρκικά σύνορα (Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση της 1ης Μαρτίου 2020)».

Όπως γράφει το e-tetradio το ΕΣΡ επέβαλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στον Alpha επειδή «παραβίασε τις αναφερόμενες στο νομικό μέρος της παρούσας υποχρεώσεις της, μέσω της προβολής (εκ βαρείας αμελείας), από τους προστηθέντες συνεργάτες της, βίντεο παρελθόντος χρόνου ως σύγχρονου και της παραπληροφόρησης του κοινού σχετικά με το πραγματικό του περιεχόμενο».  «Κατά συνέπεια, πρέπει να επιβληθεί στην εγκαλούμενη κύρωση και δη εκείνη του χρηματικού προστίμου. Περαιτέρω, με βάση την βαρύτητα των παραβάσεων και το κοινώς γνωστό μερίδιο τηλεθεάσεως του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού, κρίνεται ότι το επιβλητέο πρόστιμο είναι εκείνο των 30.000 ευρώ» καταλήγει το ΕΣΡ.

Πηγή: vimapress

No Comments Yet

Comments are closed