Ερντογάν: Η μουσουλμανική “τουρκική μειονότητα” διώκεται επί χρόνια στην Ελλάδα

από Team MyPortal.gr
sms

Για διώξεις που υφίσταται η μουσουλμανική “τουρκική μειονότητα” στην Ελλάδα έκανε λόγο ο Τ. Ερντογάν, σημειώνοντας πως οι ισλαμικές χώρες “δεν πρέπει να μείνουν αδιάφορες απέναντι στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης”, κατά την ομιλία του στο Εναρκτήριο Πρόγραμμα της 38ης Συνάντησης της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομικής και Εμπορικής Συνεργασίας (COMCEC) του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στο Συνεδριακό Κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως “η αδικία και οι διώξεις της μουσουλμανικής ‘τουρκικής μειονότητας’ στην Ελλάδα συνεχίζονται εδώ και χρόνια” αναφέροντας ότι “δεν τους επιτρέπεται να διδάσκονται τη μητρική τους γλώσσα” και πως “αρνούνται (σ.σ.: οι ελληνικές αρχές) την ταυτότητά τους”.

Παράλληλα πρόβαλε τις “παραβιάσεις δικαιωμάτων που βιώνουν οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί και αδελφές μας”, όπως είπε.

“Το να είσαι μουσουλμάνος σημαίνει να αισθάνεσαι υπεύθυνος για ολόκληρη την κοινωνία, για την ανθρωπότητα, ξεκινώντας από τον εαυτό σου και την οικογένειά σου”, συνέχισε ο Τ. Ερντογάν, για να προσθέσει πως “όπου υπάρχει καταπίεση ή κάποιος πεθαίνει από την πείνα, είναι ευθύνη όλων μας, είναι δική μας ευθύνη. Παρόλο που οι γλώσσες, οι πολιτισμοί μας και τα εδάφη είναι διαφορετικά, είμαστε μέλη της ίδιας μεγάλης οικογένειας. Είμαστε υπεύθυνοι για όλα τα αδέρφια και τις αδερφές μας”.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Τ. Ερντογάν τόνισε πως “Η Τουρκία μοιράστηκε όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της με όσους έχουν ανάγκη αυτές τις δύσκολες μέρες που δοκιμάζονται οι ανθρώπινες αξίες. Κάναμε δυνατή τη μεταφορά περισσότερων από 11 εκατομμυρίων τόνων σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Από την πρώτη ημέρα δουλέψαμε σκληρά για να τερματίσουμε τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και να σταματήσουμε την αιματοχυσία”, ενώ σημείωσε πως η Άγκυρα έδειξε ότι μια διπλωματική λύση είναι δυνατή με την υλοποίηση του διαδρόμου σιτηρών και της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων στη Μαύρη Θάλασσα.

“Καταστήσαμε δυνατή τη μεταφορά περισσότερων από 11 εκατομμυρίων τόνων σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας και των Στενών. Πιστεύουμε ότι η παράταση της Συμφωνίας για τον Διάδρομο Σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας για 120 ημέρες από τις 19 Νοεμβρίου θα ανακουφίσει σε κάποιο βαθμό τα προβλήματα των Αφρικανών αδελφών μας” σημείωσε.

Παράλληλα, ανέφερε πως “σήμερα, ο αντι-ισλαμισμός είναι μια από τις πιο χρησιμοποιούμενες μεθόδους από τους δυτικούς πολιτικούς για τη συγκέντρωση ψήφων. Οι περιορισμοί στη μαντίλα σε σχολεία και χώρους εργασίας σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες είναι τα πιο εντυπωσιακά παραδείγματα”.

Τέλος, ο Τ. Ερντογάν πρόβαλε πως η Τουρκία φιλοξενεί περισσότερους από 3,5 εκατομμύρια Σύρους, “εκπληρώνωντας την αδελφοσύνη μας”.

“Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και του Ιράκ μαζί με τη χώρα μας και να εξαλείψουμε την τρομοκρατία” κατέληξε.