Επιστολές Μητσοτάκη σε Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την τουρκική προκλητικότητα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε χθες, ΤεΤάρτη, επιστολές στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ αλλά και στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης πολιτικών συντακτών.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η κλιμάκωση από πλευράς της Τουρκίας δεν θα οδηγήσει σε κρίση στις ελληνοτουρκικές αλλά συνολικά στις σχέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε» τόνισε ο κ. Πέτσας.

Προηγουμένως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε αναφέρει πως:

«Κατόπιν προκλητικών και παράνομων συμπεριφορών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με αποκορύφωμα τη δημοσίευση στο φύλλο της τουρκικής εφημερίδας της κυβέρνησης αιτήσεων για άδεια έρευνας και εξόρυξη υδρογονανθράκων από την κρατική τουρκική εταιρεία πετρελαίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε χθες επιστολές προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν».

Η δήλωση αυτή του κυβερνητικού εκπροσώπου έρχεται μετά από «μπαράζ» τουρκικών προκλήσεων το τελευταίο διάστημα, με σημαντικότερη τη δημοσιοποίηση χαρτών για γεωτρήσεις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Την ίδια ώρα, τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο.

No Comments Yet

Comments are closed