Επίσκεψη του υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα στον νομό Φλώρινας

από Team MyPortal.gr
sms

Επίσκεψη στο νομό Φλώρινας πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, ο οποίος είχε διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του νομικού κόσμου και παραγωγικών φορέων της περιοχής. Στο επίκεντρο των επαφών του βρέθηκαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και αναπτυξιακά ζητήματα της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Τον κ. Τσιάρα συνόδευσε ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης.

Κατά τη συνάντηση που είχε στο Δικαστικό Μέγαρο της Φλώρινας με δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους, αλλά και το προεδρείο του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου, ο υπουργός αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων- στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης στον χώρο της Δικαιοσύνης, αλλά και στο πρόγραμμα ψηφιοποίησης της  Θέμιδος, το οποίο, όπως είπε, επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα. Σε ό,τι αφορά το δικαστικό μέγαρο της Φλώρινας μίλησε για τη δυνατότητα εκπόνησης μελέτης -με χρηματοδότηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης- για την ενεργειακή του αναβάθμιση,  ώστε στη συνέχεια το έργο να ενταχθεί σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Δυτικής Μακεδονίας.

«Εκτιμώ ότι κι εδώ στη Φλώρινα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε σε όλα τα ζητήματα που προέκυψαν, προκύπτουν και απασχολούν τον χώρο της Δικαιοσύνης, με πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν το επόμενο χρονικό διάστημα, κυρίως, για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα του εξαιρετικού -αλλά βεβαίως με ανάγκες- δικαστικού μεγάρου της πόλης», είπε ο κ. Τσιάρας. Ανέφερε δε, ότι η Δικαιοσύνη είναι παρούσα σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας μας, επιτελώντας τον ρόλο της «με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο», ειδικά, όπως πρόσθεσε, «σε μία δύσκολη εποχή όπως είναι αυτή που ζούμε τα τελευταία χρόνια».

Για τον νομό Φλώρινας είπε ότι είναι είναι ένας ιδιαίτερος νομός «με πολλές ομορφιές, πολλά ζητήματα αλλά και πολλές δυνατότητες», επισημαίνοντας ότι μέσω των συναντήσεων με τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής είχε τη δυνατότητα να ανταλλάξει απόψεις και να αναζητηθούν από κοινού τρόποι επίλυσης των προβλημάτων που απασχολούν τους πολίτες.