Επίσκεψη Δένδια στον Καναδά

από Team MyPortal.gr
sms

Στον Καναδά μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψή του στη χώρα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Οτάβα, την καναδική πρωτεύουσα, ο υπουργός Εξωτερικών και η Καναδή ομόλογός του Μέλανι Τζολί (Mélanie Joly), καθώς και οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών, θα έχουν συνομιλίες στη διάρκεια προγεύματος εργασίας την Τετάρτη 15 Μαρτίου στις 8:45 (τοπική ώρα).

Μετά το πέρας των συνομιλιών, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα μεταβούν στο Μόντρεαλ.

Κατά την παραμονή τους εκεί, ο υπουργός Εξωτερικών και η Καναδή ομόλογός του θα παρακαθίσουν σε γεύμα που θα παραθέσουν προς τιμήν τους ομογενειακές οργανώσεις του Καναδά.

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας, συνοδευόμενος από την υπουργό Εξωτερικών του Καναδά, θα επισκεφθεί το Κέντρο Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ και το ελληνικό σχολείο «Σωκράτης – Δημοσθένης». Στις 14:45 (τοπική ώρα), οι δύο υπουργοί θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο.

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα επισκεφθεί μαζί με την κ. Τζολί τον ελληνοορθόδοξο καθεδρικό ναό Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, ενώ θα έχει και συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Καναδά, Σωτήριο.

Κατά την επίσκεψή του στον Καναδά, σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, οι συνομιλίες του κ. Δένδια με την Καναδή ομόλογό του αναμένεται να καλύψουν τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις σε ευρύ φάσμα τομέων, τη συνεργασία των δύο χωρών εντός διεθνών οργανισμών, την προσήλωση αμφότερων κρατών σε κοινές αρχές και αξίες και ζητήματα σχετικά με την ελληνική ομογένεια στον Καναδά ως συνδετικό κρίκο μεταξύ των δύο χωρών.

Επιπλέον, οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν και σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.