Επιχείρηση της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη για την απελευθέρωση 4μελούς οικογένειας

Μία 4μελής οικογένεια απελευθέρωσε η Αστυνομία μετά από συντονισμένη επιχείρηση.

Η οικογένεια των αλλοδαπών ήταν όμηροι τριών ατόμων οι οποίοι συνελήφθησαν από την αστυνομία, καθώς, σύμφωνα με την ενημέρωση των αστυνομικών αρχών, με απειλές για τη ζωή τους απαιτούσαν εκβιαστικά την καταβολή χρηματικών ποσών από συγγενικά τους πρόσωπα.

Στην επιχείριση για την απελευθέρωση της τετραμελούς οικογένειας συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με Βρετανικές Αρχές.

Έρευνες είχαν προηγηθεί την Παρασκευή  σε ημιορεινή δασώδη περιοχή στη Μυγδονία Θεσσαλονίκης όπου απελευθερώθηκαν αντρόγυνο αλλοδαπών και ένας ακόμη ομοεθνής τους, ενώ ταυτόχρονα συνελήφθη 19χρονος, εμπλεκόμενος στην υπόθεση, αλλοδαπός.

Αφού η ευρύτερη περιοχή ελέγχθηκε διεξοδικά με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. και αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, οργανώθηκε και μπήκε σε εφαρμογή ο αστυνομικός σχεδιασμός για τον εντοπισμό και των δύο ανήλικων παιδιών της οικογένειας.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες χθες (26-09-2020), πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση στην περιοχή του Δενδροποτάμου, όπου εντοπίσθηκαν σε μονοκατοικία οι δύο ανήλικοι και τρεις ακόμη αλλοδαποί, που κρατούνταν παρά τη θέλησή τους, μέχρι συγγενικά τους πρόσωπα να καταβάλλουν χρηματικό ποσό για την απελευθέρωσή τους από 31χρονο και 36χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Οι δράστες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για αρπαγή ανηλίκου από κοινού κατά συρροή, αρπαγή από κοινού κατά συρροή και απόπειρα εκβίασης κατά συρροή, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

No Comments Yet

Comments are closed