Επί ποδός η Πυροσβεστική της Κεντρικής Μακεδονίας λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων

από Team MyPortal.gr
sms

Επί ποδός βρίσκονται τις τελευταίες ώρες οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους δυνατούς ανέμους.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 230 κλήσεις για άντληση υδάτων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, την Κατερίνη, τα Γιαννιτσά και τη Γουμένισσα Κιλκίς. Τα ξημερώματα πυροσβέστες απεγκλώβισαν δύο άτομα που είχαν ακινητοποιηθεί με το αυτοκίνητό τους στον οικισμό Πλάκα Λιτόχωρου και -ευτυχώς- είναι καλά στην υγεία τους.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα σε δρόμους, λόγω συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα. Κλειστή παραμένει η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, στα όρια του νομού Πέλλας, ενώ το ίδιο ισχύει στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει το Πρόχωμα με τα Κουφάλια. Κλειστοί παραμένουν -εξάλλου- δημοτικοί δρόμοι σε Κιλκίς και Πιερία, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων τη νύχτα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Σε δώδεκα περιπτώσεις στην ανατολική πλευρά της πόλης (Τούμπα, Χαριλάου, Καλαμαριά) πυροσβέστες χρειάστηκαν να επέμβουν για την απομάκρυνση των δέντρων. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί παρά μόνο ζημιές σε μεμονωμένα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται συνεχιστούν στη Βόρεια Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ