Ο Α. Γεωργιάδης στο περίπτερο του ΙΜΕΤ στη ΔΕΘ- Στηρίζει τη διάχυση τεχνολογιών ευφυών πόλεων

από Team MyPortal.gr
sms
Την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου ο Υπουργός Ανάπτυξηςκαι Επενδύσεων Α. Γεωργιάδης επισκέφθηκε το ΕΚΕΤΑ, όπου ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του παρουσίασαν τις δράσεις του Κέντρου κι επιλεγμένα επιτεύγματα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός επισκέφθηκε το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ), όπου ξεναγήθηκε από τον Διευθυντή του ΙΜΕΤ Δρα Ευάγγελο Μπεκιάρη. Ο κ. Γεωργιάδης οδήγησε τον προσομοιωτή οδήγησης αυτοκινήτου, γνώρισε την κοινή δράση των Ινστιτούτων του ΕΚΕΤΑ ΙΔΕΠ και ΙΜΕΤ για ανάπτυξη υδρογονοκίνητης μοτοσυκλέτας ενώ ξεναγήθηκε και στο Ζωντανό Εργαστήριο Διαχείρισης Κυκλοφορίας κι Ευφυών Πόλεων του ΙΜΕΤ.
Ο Υπουργός υπογράμμισε το πόσο σημαντικά θεωρεί τα επιτεύγματα του ΙΜΕΤ, αλλά και την συνδρομή του ΕΚΕΤΑ στην οικονομική δραστηριότητα και την κοινωνία της Β. Ελλάδας κι όλης της χώρας, ενώ υποσχέθηκε να στηρίξει την διάχυση των τεχνολογιών ευφυών πόλεων του ΙΜΕΤ και στις άλλες περιφέρειες και πόλεις της χώρας.
Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Ερευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Ερευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.