Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κατά Πανελλήνιας Ομοσπονδίας

Τη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων καταγγέλει η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης αναφορικά με τη στάση της στο θέμα της επεκτασιμότητας της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που τέθηκε σε ισχύ από τις αρχές Οκτωβρίου για τον κλάδο των ξενοδοχείων.

Χθες, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση της ΕΞΘ στην οποία ομόφωνα τα μέλη της συνέλευσης ενέκριναν την πρόταση απο το Διοικητικό Συμβούλιο γίνει καταγγελία της ΠΟΞ “για το γεγονός ότι αυτή συναίνεσε άνευ όρων στην επέκταση της ΕΚΣΣΕ, αγνοώντας τις καταστροφικές συνέπειες στη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σε ορισμένες περιοχές της χώρας”.

Ο πρόεδρος της ΕΞΘ Ανδρέας Μανδρίνος δήλωσε πως «η αντίδραση μας δε θα ήταν η ίδια αν μαζί με την υποβολή των μητρώων η ΠΟΞ συμφωνούσε με την κυβέρνηση για αντισταθμιστικά οφέλη που θα ελάφρυναν το βαρύτατο πρόσθετο κόστος της μισθοδοσίας. Ζητούμε από την ΠΟΞ έστω και τώρα να απαιτήσει ΑΜΕΣΑ τα οφέλη αυτά για τον κλάδο μας και να μην επαναλάβει στο μέλλον την ίδια τακτική», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΞΘ κ Ανδρέας Μανδρίνος.

No Comments Yet

Comments are closed