Ενισχύονται οι πολιτιστικοί δεσμοί Ελλάδας – Ινδίας

από Team MyPortal.gr
sms

Κοινές πολιτιστικές δράσεις που θα ενισχύσουν τη σύσφιξη των σχέσεων της Ελλάδας και της Ινδίας στους τομείς της πολιτιστικής κληρονομιάς και του σύγχρονου πολιτισμού συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή συνάντηση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη και της Υφυπουργού Εξωτερικών και Πολιτισμού της Ινδίας, Meenakshi Lekhi, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η συζήτηση των υπουργών εστίασε στην από κοινού υποβολή διακρατικών υποψηφιοτήτων για εγγραφή στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και στην συνεργασία των δύο χωρών στην έρευνα και ανάδειξη εναλίων αρχαιοτήτων.

Συμφωνήθηκε η συγκρότηση κοινών ομάδων εργασίας και η ανάθεση σε ειδικούς επιστήμονες, των δύο χωρών, για τη διερεύνηση των κοινών πολιτιστικών καταβολών των και αμοιβαίων επιρροών, προκειμένου συγκροτηθούν οι φάκελοι των κοινών προτάσεων.

Ακόμη, συμφωνήθηκε η συνεργασία ανάμεσα σε μουσειακούς οργανισμούς των δύο χωρών και η ανταλλαγή εκθέσεων μεταξύ μουσείων.