Εκπρόσωπος τύπου Ποταμιού: Η Τουρκία επιδιώκει να αλλάξει το status quo, έχει μια αναθεωρητική στρατηγική στο Αιγαίο

από Team MyPortal.gr
sms

Να “αλλάξει το status quo επιδιώκει η Τουρκία, που έχει περάσει σε νέα φάση και έχει μια αναθεωρητική στρατηγική στο Αιγαίο” εκτίμησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε ως “κρίκο σε μια αλυσίδα προκλήσεων εκ μέρους της Τουρκίας” περιστατικά όπως τον “εμβολισμό του ελληνικού σκάφους, το επεισόδιο στον Εβρο και τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν στην επίσκεψή του στη χώρα μας που μιλούσε περί αμφισβήτησης της συνθήκης της Λωζάνης”.

“Είναι σαφές λοιπόν”, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, “ότι η Τουρκία αυτό που επιδιώκει είναι να αλλάξει το status quo, έχει μια αναθεωρητική στρατηγική στο Αιγαίο και αυτή νομίζω ότι υπηρετεί. Όλα αυτά, οι δηλώσεις και οι ενέργειες τον τελευταίο καιρό, δείχνουν ότι έχουμε περάσει σε μια νέα φάση, η οποία θα πρέπει να μας κάνει πάρα πολύ προσεκτικούς και να κάνουμε σωστές εκτιμήσεις”.

Για τον κ. Τσιόδρα, η Ελλάδα θα μπορούσε να βρει στήριξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία “πρέπει, με κάθε τρόπο, να επιδιώκουμε να εμπλέκεται στην όλη υπόθεση και να παίρνει θέση όταν συμβαίνουν τέτοια περιστατικά”.

“Δεν μπορεί να κρατάει ίσες αποστάσεις” πρόσθεσε, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για τους Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία πως “σε μερικές μέρες θα έχει λυθεί το ζήτημα και θα έχουν γυρίσει”, διευκρίνισε ότι “πρέπει να εκτιμήσουμε ότι έχει αλλάξει η λογική της Τουρκίας”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ