Εκλογές 2023: Πού και τι ώρα θα ψηφίσουν οι πολιτικοί αρχηγοί

από Team MyPortal.gr
sms

Το πρωί της Κυριακής θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα στο 104ο εκλογικό τμήμα, στο 44o δημοτικό σχολείο Αθηνών στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής.

Πιο νωρίς, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10.30 το πρωί, στο 7ο δημοτικό σχολείο Κηφισιάς. Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι υποψήφιος στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας, στον Έβρο, και στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Τον «χορό» πάντως θα ανοίξει ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος θα ψηφίσει στις 9.30 το πρωί στην Κυψέλη, (27o & 30o Δημοτικά Σχολεία Αθηνών). Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι υποψήφιος στα Δωδεκάνησα, Σέρρες και Α’ Πειραιά.

Στο Ηράκλειο Κρήτης θα ψηφίσει στις 9.45 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου (εκλογικό τμήμα 431). Ο Νίκος Ανδρουλάκης, είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο, τον Νότιο Τομέα και την Α’ Θεσσαλονίκης.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στις 10.00 το πρωί της Κυριακής, στο 152ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Λαμιέων (πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία Λαμίας). Ο ίδιος έχει επιλέξει ως εκλογικές του περιφέρειες τον Βόρειο Τομέας Αθηνών, Α’ Θεσσαλονίκης και Φθιώτιδα.

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνης Βαρουφάκης θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, στις 9.30, στη Λεωφόρο Ειρήνης και Αγίου Νικολάου 2 στο Πέραμα (εκλογικά τμήματα από 436 έως 439). Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι υποψήφιος στην Β’ Πειραιά, Α’ Αθήνας και Πάτρα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος θα ψηφίσει στις 11:30 πμ στο 1ο ΓΕΛ Ελευθερίου – Κορδελιού.