Εγκρίθηκε η κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δ.Χαλκηδόνος στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ

από Team MyPortal.gr
sms

Ο Δήμος Χαλκηδόνος είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ένταξη στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», της Πράξης: «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Χαλκηδόνος» συνολικού προϋπολογισμού 673.810,39€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το Δήμο Χαλκηδόνος.

Η Πράξη αποτελείται από τα εξής δύο υποέργα:

Υποέργο 1: «Διαμόρφωση γηπέδου ποδοσφαίρου και στίβου στον οικισμό Γέφυρας Δήμου Χαλκηδόνoς» προϋπολογισμού 299.897,07 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Υποέργο 2: «Κατασκευή τμήματος Αθλητικού πυρήνα Β στον Άγιο Αθανάσιο του Δήμου Χαλκηδόνoς» προϋπολογισμού 373.913,32 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Η ολοκλήρωση των δύο παραπάνω έργων, σε συνδυασμό με την υλοποίηση επιπλέον έργων αθλητικών εγκαταστάσεων, που δρομολογούνται, όπως της κατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου Νέας Μεσημβρίας, του στεγάστρου στο γήπεδο Κουφαλίων, καθώς και πλήθους έργων συντήρησης και αναβάθμισης σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Χαλκηδόνος, καλύπτουν σχεδόν πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας και συμβάλλουν στην ανάπτυξη όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων. Επιπλέον έχει εξασφαλισθεί και η επιμήκυνση του χρόνου λειτουργίας (τουλάχιστον για τέσσερις μήνες) του Δημοτικού Κολυμβητηρίου.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, δήλωσε για το θέμα τα εξής:
«Μετά την πρόσφατη εξασφάλιση ενός σημαντικού περιβαλλοντικού έργου, με τη δημιουργία ‘’Πράσινου Σημείου’’, προϋπολογισμού 550.000€, συνεχίζουμε με την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου μας, αξιοποιώντας το πρόγραμμα ‘’Φιλόδημος ΙΙ’’ και εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση 600.000€. Θα ήθελα, να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκο, ο οποίος απέδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του και ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας.

Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, συνεχίζουμε να διεκδικούμε, συντονισμένα και στοχευμένα, όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα δημιουργήσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης για τους δημότες μας.

Σε πείσμα των συνθηκών λειτουργίας των υπηρεσιών (λόγω κορωνοϊού), σε πείσμα ανώφελων και ανούσιων αντιπαραθέσεων, σε πείσμα των γνωστών ‘’αγνώστων΄΄ που δε θέλουν να λειτουργήσει τίποτε, σε πείσμα διαφόρων μίζερων κονδυλοφόρων (ανιχνευτών, ιχνηλατών, σχολιαστών, ‘’ποιητών’’ κλπ), εμείς υπερπηδούμε τα εμπόδια, πετυχαίνουμε τους στόχους μας και βάζουμε τις βάσεις ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά μας.

Με το έργο μας τιμούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Με το έργο μας θα φέρουμε την Αναγέννηση στο Δήμο μας».