Εγκαινιάστηκε η 2η Art Thessaloniki

από Team MyPortal.gr
sms

Η 2η Art Thessaloniki κάνει το επόμενο βήμα για να γίνει θεσμικό σημείο αναφοράς ενός κοινού ανήσυχου, που πειραματίζεται, αλλά και για να μας θυμίσει πως η καλλιτεχνική δημιουργία είναι το μέτρο του κόσμου, σημείωσε εγκαινιάζοντας την φετινή διοργάνωση η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κα Όλγα Γεροβασίλη. «Σε μια ιστορικά δύσκολη περίοδο, ειδικά για τη χώρα μας, η καλλιτεχνική πρωτοπορία καθίσταται συνθήκη συνολικής επαναδιαπραγμάτευσης για όλα όσα μας παραδόθηκαν έως σήμερα» τόνισε η υπουργός, προσθέτοντας ότι η τέχνη διδάσκει πώς μπορούμε συλλογικά να βιώσουμε το μέλλον. Κάλεσε δε τον κόσμο να αγκαλιάσει την προσπάθεια αυτή και εξέφρασε τη βεβαιότητά της για την επιτυχία της φετινής διοργάνωσης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, σημείωσε πως η φετινή διοργάνωση έχει ευρωπαϊκό χαρακτήρα, ενώ τόνισε πως η Θεσσαλονίκη θα ζήσει μέχρι την Κυριακή μια γιορτή πολιτισμού και τέχνης.

«Το περσινό πείραμα φέτος γέμισε με βαγόνια» ανέφερε με τη σειρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής της 2ης Art Thessaloniki Fair, κ. Παντελής Τσάτσης, σημειώνοντας πως καταγράφηκε και ποιοτική και ποσοτική αύξηση.

Τις προσδοκίες όλων ξεπέρασε η φετινή Art Thessaloniki Fair, που πέρυσι ξεκίνησε δειλά, όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού,

κα Έλλη Χρυσίδου, που ευχαρίστησε τη ΔΕΘ-Helexpo για όσα προσφέρει στην πόλη.

Η 2η Art Thessaloniki Fair ξεκίνησε με περισσότερους από 300 δημιουργούς από 30 γκαλερί 10 χωρών και με τιμώμενους καλλιτέχνες τους Κώστα Τσόκλη και Wolf Vostell. Η έκθεση διοργανώνεται από την ΔΕΘ-Helexpo και από τον καλλιτεχνικό διευθυντή της διοργάνωσης, κ. Παντελή Τσάτση.

Στα περίπτερα 10, 9 και 8 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης η 2η Art Thessaloniki Fair φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, και 6 μουσειακές εκθέσεις, ενώ το παράλληλο πρόγραμμά της περιλαμβάνει:

-Τις μουσειακές εκθέσεις του Theodoros Stamos από την συλλογή Ζαχαρία Πορταλάκη, με την επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη.

-Τις Ασκήσεις ισορροπίας: Σχεδιασμοί και υλοποίηση. Η αναπόφευκτη απροσδιοριστία ή η αναπροσαρμογή της προέλευσης, με την επιμέλεια του ομότιμου καθηγητή του ΑΠΘ, κ. Εμμανουήλ Μαυρομμάτη.

-Τη Σύγχρονη Διεθνή Χαρακτική, από τη συλλογή του Γιώργου Κητή, με την επιμέλεια της Σάνιας Παπά.

-Την έκθεση-αφιέρωμα στον Σταύρο Ιωάννου, από την συλλογή Γιώργου Κωστόπουλου, με την επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη.

-Στο πλαίσιο του Ελληνο-Κινεζικού project, θα παρουσιαστεί στο χώρο του Open Art Lab, η έκθεση ζωγραφικής του Δημοσθένη Δαββέτα και του Κινέζου Liang Yi, με θέμα τον διάλογο Ελληνισμού και Βουδισμού.

-Τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Βιομηχανικού Σχεδιασμού, Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, με την επιμέλεια του επ. καθηγητή, Γιώργου Λιαμάδη.

-Τους αφιερωματικούς τοίχους των καθηγητών της Σχολής Καλών Τεχνών, Γιάννη Φωκά και Μιχάλη Μανουσάκη.

-Το Virtual Reality Project-Εικονική Πραγματικότητα.