Έγκαυμα από τον ήλιο: 5 εύκολες σπιτικές συνταγές που θα σας ανακουφίσουν

Το καλοκαίρι σιγά σιγά έρχεται και όλοι ανυπομονούμε να βγούμε έξω και να απολαύσουμε τον ήλιο.

Βέβαια, ένα “αναγκαίο κακό” που σχεδόν πάντοτε συνοδεύει τις ατελείωτες ώρες που περνάμε κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο είναι το δερματικό έγκαυμα.

Ευτυχώς, τις περισσότερες φορές  πρόκειται για επιφανειακή βλάβη, η οποία με λίγη και κατάλληλη φροντίδα μπορεί εύκολα να ανακουφισθεί.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικές εύκολες συνταγές με υλικά που όλοι έχουμε σπίτι, που θα καταπραΰνουν το έγκαυμα και θα σας ανακουφίσουν από τον πόνο.

  1. Δροσερό νερό με χαμομήλι.

Ένας από τους ευκολότερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσετε τον πόνο στην περιοχή του εγκαύματος είναι να την δροσίσετε. Προσθέστε σε ένα μεγάλο μπολ δροσερό, όχι παγωμένο, νερό και χαμομήλι και εμποτίστε με αυτό ένα πανάκι ή γάζες. Έπειτα, απλώστε το εμποτισμένο ύφασμα πάνω στην ερεθισμένη περιοχή και αφήστε για όσο χρειαστεί.

  1. Πλιγούρι βρώμης με μαγειρική σόδα.

Αν και είναι μια ασυνήθιστη συνταγή, μπορεί να υποσχεθεί άμεσα αποτελέσματα. Προσθέστε σε ένα μπολ με νερό, 2-3 κουταλιές νιφάδες βρώμης και 1 κουταλιά μαγειρική σόδα και ανακατέψτε το καλά. Απλώστε το μίγμα πάνω στην ερεθισμένη περιοχή και αφήστε το για 25-30 λεπτά της ώρας, μέχρι να απορροφήσει το κάψιμο. Στο τέλος, ξεπλύνετε με άφθονο νερό, χωρίς να τρίψετε με πετσέτα την περιοχή του εγκαύματος. Μπορείτε να επαναλάβετε το ίδιο και την επόμενη ημέρα.

  1. Αλόη.

Η αλόη είναι ένα συστατικό που ενδείκνυται για την αντιμετώπιση του εγκαύματος. Μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε στην φυσική της μορφή, αν έχετε φυτό αλόης στο σπίτι, ή διαφορετικά μια ενυδατική κρέμα με βάση την αλόη θα έχει το ίδιο καλά αποτελέσματα.

  1. Γιαούρτι.

Το κρύο γιαούρτι είναι ίσως το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί κανείς όταν ακούσει για ηλιακό έγκαυμα. Πράγματι, το γιαούρτι μπορεί να καταπραΰνει την ερεθισμένη περιοχή του εγκαύματος και να αποτρέψει το κοκκίνισμα και το τσούξιμο. Απλώστε μια πλούσια ποσότητα γιαουρτιού πάνω στο κάψιμο και θα αισθανθείτε άμεσα το αποτέλεσμα.

  1. Κρύο γάλα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η λύση στο έγκαυμα βρίσκεται κάπου μέσα στο ψυγείο! Κάντε κομπρέσες με κρύο γάλα και απλώστε τις για 30-40 λεπτά της ώρας πάνω στην κοκκινισμένη περιοχή. Για καλύτερα αποτελέσματα επαναλάβετε τη διαδικασία ανά 2-3 ώρες.

No Comments Yet

Comments are closed