Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις απο την ΔΗΜΤΟ Α’ Δημοτικού Διαμερίσματος της ΝΔ

από Team MyPortal.gr
sms

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση του Α’ Δημοτικού Διαμερίσματος της Νέας Δημοκρατίας(Δ.Ε.Ε.Π. Α΄Θεσσαλονίκης) στα πλαίσια της Δράσης «Μάθε περισσότερα για την υγεία σου» 3ος κύκλος, θέλοντας να συμβάλλει στην ενημέρωση και πρόληψη σε θέματα υγείας, απευθυνόμενη σε ευπαθείς ομάδες της πόλης μας αλλά και σε όσους συμπολίτες μας έχουν ανάγκη αδιακρίτως και δίχως περιορισμούς, διοργανώνει για τρίτη φορά πενθήμερη δράση κοινωνικού χαρακτήρα, με την παροχή Δωρεάν προληπτικών ιατρικών εξετάσεων.

Στην προαναφερόμενη δράση έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον να συμμετάσχουν αφιλοκερδώς, περισσότεροι από 60 ιατροί της πόλης μας,  Πανεπιστημιακοί, του ΕΣΥ και Ιδιώτες,διαφόρωνειδικοτήτων.

(Αγγειοχειρουργοί, ακτινοδιαγνώστες, βιοπαθολόγοι, γαστρεντερολόγοι, γενικοίιατροί, γναθοπροσωπικός χειρουργός,  γυναικολόγοι, ενδοκρινολόγοι, καρδιολόγοι, θωρακοχειρουργοί, καρδιολόγοι, νευρολόγοι, νεφρολόγοι, οδοντίατροι, ορθοπεδικοί, ουρολόγοι, παιδίατροι, παθολόγοι, πνευμονολόγοι, συμβουλευτικής ιατρικής,   χειρουργοί και Ω.Ρ.Λ.).

Επίσης θα παρέχονται δωρεάν επιπρόσθετες εξετάσεις όπως:

Σπιρομέτρηση, αιματολογικές εξετάσεις και έλεγχος σακχάρου και χοληστερίνης.

Ειδικές εξετάσεις:

Υπερηχογράφημα

  • Καρδιάς
  • Κοιλίας
  • Μαστών
  • Ουροποιητικού συστήματος
  • Triplex αγγείων

 

Επιπλέον, θα γίνεται (επιτόπου από κινητή μονάδα του Ερυθρού Σταυρού) αιματολογικός έλεγχος σακχάρου και χοληστερίνης, ενώ αν κριθεί αναγκαίο θα συστήνεται ισχυρά η παραπομπή για εξειδικευμένο αιματολογικό έλεγχο σε νοσοκομεία της πόλη μας.

Επίσης,. θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού παρουσίαση-επίδειξη παροχής α΄ βοηθειών και καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να το δηλώσουν.

Επίσης από το θωρακοχειρουργικό – ογκολογικό τμήμα του Α.Ν.Θ (Θεαγένειο) θα διενεργείται προσυμπτωματικός έλεγχος (screening) για την ανίχνευση του καρκίνου του πνεύμονα

Η Δράση θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 05 έως Παρασκευή  09 Δεκεμβρίου 2022 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης αίθουσα Μανώλη Αναγνωστάκη(ισόγειο) και τις ώρες από  10:30 έως 20:30.

Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα και υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με την τότε ισχύουσα νομοθεσία για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, από την λοίμωξη COVID-19.
Δηλώσεις Συμμετοχής  από 25 Νοεμβρίου έως 09 Δεκεμβρίου

Δευτέρα έως Παρασκευή

Ώρες 10:30-13:00 και από 18:00-20:00

τηλ 2310250524

Κιν. 6972 686 378

 

Τη Δράση υποστηρίζουν

Το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Ο Ιατρικός Συλλόγος Θεσσαλονίκης

Ο Ερυθρός Σταυρός

Νοσοκομείο Θεαγένειο