Δομές του δήμου Παύλου Μελά που αναστέλλουν τη λειτουργία τους και ποιες συνεχίζουν

Μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας (10/3) και την απόφαση της Πολιτείας για το κλείσιμο κάθε δομής όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε όλη τη χώρα, ως μέτρο κατά της διασποράς του κορωνοϊού, με απόφαση του δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη, κατόπιν συνεργασίας με αντιδημάρχους, εντεταλμένους, πρόεδρο της ΙΡΙΣ, υπηρεσιακά στελέχη, επεκτείνονται μέχρι τις 24/3 τα μέτρα πρόληψης και η ΑΝΑΣΤΟΛΗ δραστηριοτήτων και λειτουργίας δομών και συγκεκριμένα:

 • ΚΑΠΗ, ΚΗΦΗ
 • Παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί
 • Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια
 • ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΙΡΙΣ
 • Σχολές Γονέων, Κοινωνικό Φροντιστήριο, Μαθήματα εκμάθησης Αγγλικής και Γερμανικής Γλώσσας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής
 • Δημοτικά Ωδεία Σταυρούπολης και Πολίχνης της ΙΡΙΣ
 • Σχολή Χορού, Εικαστικό Εργαστήρι και άλλες δραστηριότητες της ΙΡΙΣ
 • Κέντρα Δια Βίου Μάθησης του Τμήματος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης
 • Προγράμματα Άθλησης για Όλους (Μαζικός Αθλητισμός) και όλες οι δραστηριότητες στο Γυμναστήριο της υπόγειας διάβασης
 • Δημοτικές Βιβλιοθήκες Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας
 • Θεατρική ομάδα Δήμου Παύλου Μελά, Σεμινάρια της Φωτογραφικής Λέσχης Όψεις, Τμήματα Φιλαρμονικής ΔΕ Πολίχνης και Ευκαρπίας

Επίσης αποφασίστηκε η άρση παραχώρησης χρήσης όλων των χώρων, είτε εντός των σχολικών συγκροτημάτων είτε εντός άλλων δημοτικών κτιρίων, δημοτικών αθλητικών και πολιτιστικών χώρων, με την αναβολή όλων των δραστηριοτήτων τους που έχουν προγραμματιστεί εντός των χώρων αυτών.

Στους αθλητικούς χώρους, οι προπονήσεις και οι αγώνες ομάδων που εξακολουθούν να έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, θα πραγματοποιούνται (κεκλεισμένων των θυρών)με αυστηρή τήρηση του προγράμματος και των κανόνων υγιεινής.

Σε περίπτωση που οι αρμόδιες ομοσπονδίες και οι τοπικές ενώσεις αποφασίζουν την αναβολή των αγώνων, δεν θα πραγματοποιούνται ούτε οι προπονήσεις των συλλόγων στους δημοτικούς χώρους.

Ο Δήμος Παύλου Μελά βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές και για οτιδήποτε άλλο τυχόν προκύψει θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση.

 

Συνεχίζουν κανονικά: Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο, πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΕΠ Υγείας

Συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες υγείας και προληπτικής ιατρικής το Κοινωνικό Ιατρείο, το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Παύλου Μελά.

 

Εθελοντική Αιμοδοσία την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Με σύνθημα «Ταξιδέψτε μαζί μας την Ημέρα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας», το Τμήμα Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά, διοργανώνει  αιμοδοσία την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020 και ώρες 09.00 – 13.00, στο ΚΑΠΗ Σταυρούπολης, Τζαβέλλα 12, 1ος όροφος. Οι αιμοδοσίες διοργανώνονται 4 φορές το χρόνο, σε συνεργασία με το Τμήμα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για να στηριχτούν άτομα που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες καθώς και άτομα τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουν έκτακτα γεγονότα της οικογένειάς τους ή αιφνίδιες προσωπικές καταστάσεις.

Οι εθελοντές αιμοδότες παρακαλούνται να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και τον ΑΜΚΑ τους.

Για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή πληροφορία επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2310 683254.

 

No Comments Yet

Comments are closed