Δολοφονία Γλυκά Νερά: Ενώπιον του εισαγγελέα ο σύζυγος της Καρολάιν

Ενώπιον του εισαγγελέα Εκτελέσεων οδηγήθηκε πριν από λίγη ώρα ο 33χρονος πιλότος για την εκτέλεση του Εντάλματος Σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του.

Αμέσως μετά ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον ανακριτή από τον οποίο πιθανότατα θα ζητήσει ολιγοήμερη προθεσμία για την απολογία του.

Ασφυξία προκάλεσε τον θάνατο της άτυχης Καρολάιν, όπως επιβεβαίωσε η Ελληνική Αστυνομία σε ανακοινώσεις το μεσημέρι της Παρασκευής, σχετικά με το έγκλημα που συγκλόνισε την Ελλάδα.

«Εξετάσαμε με σχολαστικότητα τον σύζυγο. Κατά την αρχική συζήτηση έστρεψε το ενδιαφέρον στη σχέση με το θύμα και το παιδί του. Μας διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν ήθελε να μας εξαπατήσει και να πει ψέματα, έτσι οδηγήθηκε στην ομολογία», ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος Ανθρωποκτονιών Κωνσταντίνος Χασιώτης.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος περιέγραψε καρέ-καρέ πώς επέφερε τον θάνατο στη σύζυγό του, πώς προχώρησε σε παραβίαση παραθύρου και σε αφαίρεση κάρτας μνήμης. Παράλληλα, ομολόγησε ότι έδεσε ο ίδιος τον εαυτό του και τηλεφώνησε στην άμεση δράση, έχοντας σκηνοθετήσει τον χώρο για να πείσει ότι επρόκειτο για ληστεία.

«Δεν ήθελα να κοροϊδεύω, το έκανα για να μην μείνει μόνο του το παιδί μου», ισχυρίστηκε ο 32χρονος πιλότος μετά την ομολογία του. Ήδη, ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

«Έχτισαν σχέση εμπιστοσύνης με τον σύζυγο»

Οι ανακοινώσεις ξεκίνησαν με τον διευθυντή Ασφαλείας Πέτρο Τζεφέρη, ο οποίος επισήμανε τη μεθοδικότητα των αστυνομικών, που έχτισαν, όπως είπε, σχέση εμπιστοσύνης με τον σύζυγο του θύματος.

Στη συνέχεια, η διευθύντρια των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ Πηνελόπη Μηνιάτη αναφέρθηκε στην έρευνα στα εργαστήρια: Για τα αποτυπώματα, το DNA, ακόμη και για να δημιουργηθεί σκίτσο βάσει των περιγραφών του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου. Εξαιρετικά κρίσιμη, είπε η Π. Μηνιάτη, ήταν η έρευνα από την ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων όπου προέκυψαν σημαντικές αναντιστοιχίες με τη μαρτυρία του Αναγνωστόπουλου.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Ο Κωνσταντίνος Χασιώτης αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης. Τα πρώτα κρίσιμα δεδομένα ήρθαν από τα εργαστήρια τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, που έδειξαν ότι η αιτία θανάτου ήταν η ασφυξία. Βρέθηκε δεμένη πισθάγκωνα, υπήρχαν σημάδια στα χέρια και τα πόδια του συζύγου από τα δεσμά που ήταν δεμένος, αλλά ήταν μόλις διακρινόμενα και αυτό δημιούργησε κενά για το χρόνο.

Ασυνήθιστο ήταν και το γεγονός ότι ο σκύλος βρέθηκε κρεμασμένος. Στα εργαστήρια μεταφέρθηκαν αντικείμενα όπως η κάμερα ασφαλείας, το smartwatch του θύματος και το τηλέφωνο του συζύγου.

«Δεν καταφέραμε να διαπιστώσουμε την παρουσία άλλων προσώπων μέσα στο σπίτι. Η εξέταση των ψηφιακών πειστηρίων μας έδειξε ενδείξεις για κίνηση αντικειμένων, ειδικά το κινητό του συζύγου, κατά την ώρα που μας είχε πει ότι ήταν δεμένος. Μας έδειξε πιθανή εμπλοκή του συζύγου», ανέφερε ο Κ. Χασιώτης.

«Όλα έγιναν πάνω σε διαπληκτισμό»

«Τον εξετάσαμε σχολαστικά. Κατά την αρχική συζήτηση μαζί του, εκείνος έφερε τη συζήτηση στη σχέση που είχε με το θύμα, με το παιδί του, αλλά και στον επικεφαλής της ομάδας που είχε αναλάβει την υπόθεση. Μας είπε ότι δεν ήθελε να εξαπατήσει, αλλά να μείνει εκτός φυλακής για να μείνει με το παιδί του», πρόσθεσε ο επικεφαλής του τμήματος Ανθρωποκτονιών και πρόσθεσε:

«Μας είπε ότι όλα έγιναν πάνω σε διαπληκτισμό που είχε με τη σύζυγό του. Ομολόγησε, μας είπε ότι τη σκότωσε, και ό,τι έκανε στη συνέχεια: Παραβίασε το παράθυρο, αναστάτωσε το χώρο, σκότωσε το σκύλο, τηλεφώνησε στην αστυνομία και δέθηκε».

No Comments Yet

Comments are closed