Διορία δύο εβδομάδων για το προσφυγικό δίνει στη Μέρκελ ο Ζεεχόφερ

Προθεσμία έως το τέλος του μήνα και μετά την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης έδωσε στην Καγκελάριο Μέρκελ για το θέμα των επαναπροωθήσεων ο υπουργός Εσωτερικών και Αρχηγός των Χριστιανοκοινωνιστών Χορστ Ζεεχόφερ, σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

Το Προεδρείο του κόμματος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενέκρινε πρόταση του κ. Ζεεχόφερ, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων ότι, εάν ως τότε και εφόσον στην Σύνοδο Κορυφής δεν καταστεί δυνατή μια συμφωνία με τους εταίρους της ΕΕ, θα ξεκινήσουν ευρείες επαναπροωθήσεις μεταναστών στα σύνορα.

Από την πλευρά της, αποδεχόμενη το τελεσίγραφο δύο εβδομάδων που της έδωσε ο επικεφαλής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ, η Αγκελα Μέρκελ θα επιδιώξει διμερείς συμφωνίες με ευρωπαίους εταίρους της για το ζήτημα της επαναπροώθησης μεταναστών στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου.

Μετά την Σύνοδο η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου, δήλωσε η κυρία Μέρκελ – «δεν υπάρχει αυτοματισμός», τόνισε – ωστόσο την ίδια ώρα ο κ. Ζεεχόφερ δήλωνε ότι, εάν δεν επιτευχθεί κάποια συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από τις αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσουν επαναπροωθήσεις ατόμων που εμπίπτουν στις προβλέψεις του Κανονισμού του Δουβλίνου.

Πηγή: kathimerini.gr

No Comments Yet

Comments are closed