Η δυναστεία του ΠΑΟΚ προ των πυλών

από Διαχειριστής MyPortal
sms

Μια νέα ποδοσφαιρική δυναστεία προ των πυλών! Ο ΠΑΟΚ είναι η μεγάλη ανερχόμενη δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χρειάστηκαν έξι χρόνια και περίπου 90.000.000 ευρώ,  προϊόν της τρέλας του Ιβάν Σαββίδη, να δημιουργήσει μια ομάδα που θα συγκαταλέγεται, όπως λέει,  μεταξύ των «20 κορυφαίων της Ευρώπης»! Η αρχή έγινε με την κατάκτηση του δεύτερου κυπέλλου Ελλάδος σερί!

Ο ΠΑΟΚ είναι κυπελλούχος Ελλάδας 2018! Όπως ήταν και το 2017! Κι όπως αστειευόμενοι λένε οι φίλοι του, πλέον… μόνιμος κυπελλούχος. Την νέα περίοδο ο στόχος είναι γνωστός εκ προοιμίου: το ντάμπλ! Πρωτάθλημα και κύπελλο μαζί! Κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν. Φέτος ο ΠΑΟΚ φωνάζει για κλοπή του τίτλου με αποφάσεις σε… δικαστήρια (ΑΕΚ) και νοσοκομεία (Ολυμπιακός).

Καθισμένος πάνω σε ένα σκαμπό και ραίνοντας την Πάολα με λουλούδια, την ώρα που η λαϊκή αοιδός  έντυνε με τα τραγούδια της τους πανηγυρισμούς του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του κυπέλλου, ο Ιβάν Σαββίδης έκανε διάλειμμα για να δώσει την είδηση και τον τόνο της επόμενης χρονιάς: «Θα μείνει προπονητής ο Λουτσέσκου και θα έχει απεριόριστο μπάτζετ» είπε κι έγινε χαμός!

Και επανέλαβε αυτό που είχε ομολογήσει σε ανύποπτο χρόνο: «Θέλω να κάνω τον ΠΑΟΚ μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, μία από τις 20 καλύτερες». Όμως η προοπτική για τον ΠΑΟΚ δεν εξαντλείται στην επόμενη χρονιά αλλά στα επόμενα χρόνια. Γιατί η εξαγγελία του Ιβάν Σαββίδη για τη νέα Τούμπα, πυροδότησε έκρηξη ενθουσιασμού. «Είπα στους γιούς μου, να κάνουμε πάση θυσία τη νέα Τούμπα κι αν χρειαστεί να βάλουν την ψυχή μου εκεί μαζί με τα θεμέλια» είπε δίνοντας έντονη συγκινησιακή φόρτιση στην υπόσχεση.

Με την κατασκευή νέου γηπέδου στα σκαριά, απεριόριστο μπάτζετ και δύο κύπελλα για αρχή, ο ΠΑΟΚ χωρίς αμφιβολία είναι πιο δυνατός από ποτέ. Την ώρα που ο Ολυμπιακός προανήγγειλε την δημιουργία νέας ομάδας από την αρχή, ο Παναθηναϊκός παλεύει να σταθεί οικονομικά στα πόδια του και η ΑΕΚ αντιμετωπίζει διαρροή βασικών της παικτών, ο ΠΑΟΚ μοιάζει να μην έχει αντίπαλο.

Εκτός από τον κακό του εαυτό. Ο ΠΑΟΚ για να μεγαλουργήσει είναι αναγκαίο να ικανοποιήσει ένα βασικό αξίωμα: να μην επαναλάβει λάθη του παρελθόντος. Να αποφύγει την αρχή «ράβε- ξήλωνε». Η ομάδα έχει βασικό κορμό και το σημαντικότερο έχει προπονητή που θα συνεχίσει για πρώτη φορά επί θητείας Ιβάν Σαββίδη και δεύτερη χρονιά!

Με τον Λουτσέσκου στο τιμόνι αυτό που χρειάζεται είναι βασικές προσθήκες ποιοτικών ποδοσφαιριστών. Όχι με γνώμονα την ποσότητα αλλά την ποιότητα. Αν τα καταφέρει τότε θα διεκδικεί τίτλους και διακρίσεις για πολλά χρόνια.