Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 13,2% για τη ΝΔ – Ανησυχία για πανδημία και ασφάλεια


Στις 13,2 μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Στην πρόθεση ψήφου,  τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν: 37,2% ΝΔ, 24% ΣΥΡΙΖΑ, 6,8% Κίνημα Αλλαγής, 5,2% ΚΚΕ, 4% Ελληνική Λύση, 2,9% ΜέΡΑ25, 1,1% Πλεύση Ελευθερίας και 14% αναποφάσιστοι.

Στο ερώτημα για το ποιον το ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες ως πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 41%, το «κανένας» 32%, ενώ τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑκαι τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα επιλέγει το 23%.

Σχεδόν ένας στους 4 πολίτες (ποσοστό 38%) εκτιμά ότι με κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό τον Κυρ. Μητσοτάκη θα έρθει η ανάπτυξη στην οικονομία.

Παράλληλα, οι πολίτες, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης εκφράζουν την ανησυχία τους για την πανδημίας, καθώς και στον τομέα της ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, για την αντιμετώπιση της πανδημίας το 53% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο, ενώ το 40% δηλώνει ικανοποιημένο.

Στην ερώτηση: «Θα λέγατε ότι αισθάνεσαι πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ασφαλείς σε σχέση με τα φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας», οι πολίτες έδειξαν την ανησυχία τους με το 67% να απαντά καθόλου ή λίγο.

Oι πολίτες εκφράζουν ικανοποίηση σε σχέση με το πρόγραμμα των εμβολιασμών, με το 67% να δηλώνει ικανοποιημένο και μόλις το 25% μη ικανοποιημένο.

Για την καθιέρωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια περισσότεροι από τους μισούς πολίτες που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση εκφράστηκαν θετικά.