Δήμος Θεσσαλονίκης: Τέσσερα νέα οχήματα για την εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρίες

από Team MyPortal.gr
sms
Με τέσσερα σύγχρονα οχήματα, κατάλληλα διαμορφωμένα ώστε να εξυπηρετούν άτομα με αναπηρίες, ενισχύεται ο στόλος του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα νέα οχήματα παραλήφθηκαν σήμερα , παρουσία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννας Κοσμοπούλου.
«Όλοι οι πολίτες αντιμετωπίζονται με μια μεγάλη αγκαλιά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης», είναι το μήνυμα που έστειλε ο κ. Ζέρβας, εξηγώντας ότι τα οχήματα αυτά θα διατεθούν για τις ανάγκες του προγράμματος μεταφοράς ατόμων με αναπηρίες του Δήμου Θεσσαλονίκης «Αινείας».
Το πρόγραμμα «Αινείας» εξυπηρετεί καθημερινά και σε δύο βάρδιες κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης με κινητικά προβλήματα που μετακινούνται κυρίως για εργασιακούς και εκπαιδευτικούς ή για ιατρικούς ή και ψυχαγωγικούς λόγους. «Στόχος μας είναι να μην υπάρχει κανένας συμπολίτης μας που να μην έχει τη φροντίδα του Δήμου», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.
Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης Ιωάννα Κοσμοπούλου, η προμήθεια των τεσσάρων ειδικά διαμορφωμένων λεωφορείων, ύψους περίπου 240.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ. «Μέχρι στιγμής οι άνθρωποι με αναπηρία που είχαν ανάγκη μετακίνησης εξυπηρετούνταν από μόνον ένα διαμορφωμένο όχημα που είχε τη δυνατότητα μεταφοράς αμαξιδίου κι ένα περιπατητικό. Τώρα έχουμε τέσσερα νέα οχήματα, που το καθένα μπορεί να μεταφέρει δύο αμαξίδια, κι έτσι θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε το πρόγραμμά μας», σημείωσε η κυρία Κοσμοπούλου, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση περίπου 55 άτομα.
Το τηλέφωνο εξυπηρέτησης για το πρόγραμμα ΑΙΝΕΙΑΣ είναι το εξής 2313318913