Δήμος Αμπελοκήπων- Μενεμένης: Εγκαινιάζει νέο συμβουλευτικό κέντρο για την άνοια

από Team MyPortal.gr
sms

Ο δήμος εγκαινιάζει τη λειτουργία μιας νέας σημαντικής δομής, του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια, που θα στεγάζεται στο Δημοτικό Πολυιατρείο.

Ο Σεπτέμβριος έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμιος Μήνας Νόσου Αλτσχάιμερ με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού και την καταπολέμηση του στίγματος.

Έτσι, ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης εγκαινιάζει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στις 10:30 τη λειτουργία μιας νέας σημαντικής δομής, του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια, που θα στεγάζεται στον χώρο του Δημοτικού Πολυιατρείου (Ελευθερίας 77, Αμπελόκηποι).

Πρόκειται για μία δομή που σκοπό έχει την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της άνοιας.

Ποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης:

Οι υπηρεσίες του σταθμού απευθύνονται σε:

• Άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης

• Μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας

• Άτομα άνω των 65 ετών που επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης

• Επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας

• Εργαζόμενους σε τοπικούς φορείς και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.

Η αξιολόγηση της νοητικής κατάστασης του προσερχομένου ατόμου θα γίνεται με τη χρήση των νευροψυχολογικών δοκιμασιών, στη χορήγηση των οποίων έχουν εκπαιδευτεί οι επαγγελματίες υγείας του Δήμου που στελεχώνουν τον Συμβουλευτικό Σταθμό.

Η δομή θα λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή από τις 11:00 π.μ. έως τις 14:00 μ.μ.) ενώ στελεχώνεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του Δήμου καθώς και από νευρολόγο.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν το ραντεβού τους για εξέταση κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του σταθμού στο τηλέφωνο 2310 721721.

Η νέα αυτή υπηρεσία προσφέρεται δωρεάν και υλοποιείται από τον Τμήμα Υγείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Αθλητισμού & Πολιτισμού του Δήμου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τις εταιρείες Alzheimer Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Κατόπιν της αξιολόγησης τα άτομα αυτά μπορούν να συμμετέχουν:

• στο τμήμα Εργοθεραπείας (Ε/Θ) των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Αμπελοκήπων– Μενεμένης όπου θα ασχολούνται με δραστηριότητες που αφορούν τη μνήμη, τη συγκέντρωση, την παρατηρητικότητα, τη συμπεριφορά και άλλες βασικές γνωστικές λειτουργίες. Πληροφορίες στο τηλ. 2310 747570.

• στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης