Δημήτρης Κούβελας: «Στο λιμάνι χτυπά η «καρδιά» της Θεσσαλονίκης»

από Team MyPortal.gr
sms

«Βελτιώνουμε τη συμφωνία της Σύμβασης Παραχώρησης, σχετικά με τη χρήση και την εκμετάλλευση ορισμένων χωρών και περιουσιακών στοιχείων εντός του λιμένα της Θεσσαλονίκης και κάνουμε το λιμάνι πραγματική «πύλη» εισόδου για την Ευρώπη». Με αυτά τα λόγια τοποθετήθηκε αρχικά ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Κούβελας, επ’ αφορμή του σχεδίου νόμου που αφορούσε την κύρωση συμφωνίας μεταξύ ελληνικού δημοσίου και Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Κούβελα, η κυβέρνηση προχωρά σ’ ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης για την πόλη, αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες του λιμανιού, τόσο σε επίπεδο εμπορευματικών μεταφορών, όσο και στον τομέα του τουρισμού. «Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι στο λιμάνι χτυπά η «καρδιά» της Θεσσαλονίκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελας.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά πάνω στους βασικούς στόχους, που είναι η διασύνδεση του λιμανιού με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο, αλλά και η περαιτέρω αναβάθμιση των υφιστάμενων λιμενικών υποδομών. Παράλληλα, ολοκληρώνονται τα απαραίτητα βελτιωτικά έργα στον έκτο προβλήτα, καθιστώντας τη Θεσσαλονίκη σπουδαίο διαμεταφορικό και εμπορευματικό κέντρο των Βαλκανίων», τόνισε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως υποστήριξε ο κ. Κούβελας, «Μιλούμε για ένα πραγματικό έργο πνοής, καθώς οι εργασίες αποκατάστασης, ανακατασκευής και λειτουργίας των χώρων και συγκεκριμένα του παλαιού τελωνειακού σταθμού, θα φέρουν θέσεις εργασίας, ενώ ταυτόχρονα η συνολική ανάπτυξη του λιμανιού θα προσφέρει δουλειές σε τοπικές επιχειρήσεις και εργαζόμενους σε μια σειρά κλάδων, όπως οι λιμενικές υπηρεσίες, η εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και οι μεταφορές».

«Σ’ ένα ακόμη εμβληματικό έργο για την πόλη, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει το «δύσκολο» μονοπάτι της συνέπειας και της προόδου. Η Θεσσαλονίκη βαδίζει το δρόμο της εξωστρέφειας και εξελίσσεται σε κόμβο επενδύσεων και μεγάλων έργων για την «καρδιά» της νοτιοανατολικής Ευρώπης», είπε καταλήγοντας ο Βουλευτής της Α’ Θεσσαλονίκης.