Δήλωση του Βασίλη Γάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη

από Team MyPortal.gr
sms

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη, ο πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα” Βασίλης Γάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η πανδημία απέδειξε την αξία του πολιτισμού στη δημιουργία κοινωνικής συνοχής και προσωπικής ευημερίας. Υπονόμευσε όμως και τη δυνατότητα του πολιτισμού να δημιουργήσει οικονομική ανάπτυξη.
Γιορτάζει σήμερα ο πλούτος των πολιτισμών του κόσμου, αλλά και ο διαπολιτισμικος διάλογος για την επίτευξη της ειρήνης και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Η σημερινή μέρα μπορεί να μας θυμίσει, ότι υπάρχει η ευκαρία να κατανοήσουμε τις αξίες της πολιτισμικής πολυμορφίας και να μάθουμε να ζούμε “μαζί καλύτερα” .
Γιατί η σημερινή μέρα, στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει παγκοσμίως τη σημασία του διαπολιτισμικού διαλόγου, της διαφορετικότητας και της ένταξης.
Να μας βοηθήσει να οικοδομήσουμε μια παγκόσμια κοινότητα ατόμων που δεσμεύονται να υποστηρίζουν τη διαφορετικότητα με πραγματικές και καθημερινές χειρονομίες.
Να καταπολεμήσουμε την πόλωση και τα στερεότυπα για τη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ ανθρώπων από διαφορετικούς πολιτισμούς.
Να ενισχύσει τις δυνατότητες του πολιτισμού ως μέσο για την επίτευξη ευημερίας, βιώσιμης ανάπτυξης και παγκόσμιας ειρηνικής συνύπαρξη και να μας μάθει το “μαζί καλύτερα”.