Διάδοχος του Μπουτάρη ο Δανιηλίδης στον ΕΛΙΚΑ

Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας εξελέξη πρόσφατα ο Σίμος Δανιηλίδης,ο οποίος διαδέχτηκε στη θέση αυτή τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Ο Φορέας επικεντρώνει στην αναζήτηση, ανάπτυξη και υλοποίηση πολιτικών και δράσεων για τη διασυνοριακή συνεργασία των κρατών της Ν.Α. Ευρώπης με νέα «εργαλεία» για τη νέα περίοδο.

Ο «ΕΛΙΚΑΣ» αποτελεί το πεδίο συνεργασίας δέκα δήμων, δυο Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ), τριών πανεπιστημίων, δυο Επιμελητηρίων και δυο φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών. Η συνεργασία αυτή επικεντρώνεται στα θέματα της γεωγραφικής διεύρυνσής του στη Ν.Α. Ευρώπη και στην ολοκλήρωση της ανάδειξής του σε σημείο αναφοράς της εδαφικής διασυνοριακής συνεργασίας στην περιοχή μας, που αποτελούν σαφείς προτεραιότητες.

Κατά τις εργασίες της 4ης Γενικής Συνέλευσης των μελών του φορέα, εξελέγη ομόφωνα ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, διαδεχόμενος τον Γιάννη Μπουτάρη δηλώνοντας: «Υπάρχουν πολλά που μπορούν να ξεκινήσουν από τη βάση και να διαμορφώσουν σε υψηλότερα πολιτικο-οικονομικά επίπεδα τις εξελίξεις προς όφελος των κοινωνιών. Κι αυτό θα επιχειρήσουμε οργανωμένα και μεθοδικά».
Οι αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν κατά τις εργασίες της 4ης Γενικής Συνέλευσης του «ΕΛΙΚΑ» στο Α.Π.Θ. με τη συμμετοχή δεκάδων εκπροσώπων των φορέων-μελών του. Αντιπρόεδροι εξελέγησαν ο Statty Statev, εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Εθνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας της Σόφιας, και Ιωάννης Ζαμπούκης, δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο Γρηγόρης Ζαρωτιάδης, κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, ως γραμματέας και ο Λευτέρης Τοπάλογλου, διευθυντής της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, ως ταμίας.
Οι φορείς που συμμετέχουν ήδη στο εγχείρημα είναι το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), οι δήμοι Αλεξανδρούπολης, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Κοζάνης, Κορδελιού-Ευόσμου, Νεάπολης-Συκεών, Πρεσπών Φλώρινας, Σιντικής Σερρών, Χαλκηδόνας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κοζάνης, το Επιμελητήριο Κιλκίς, το Πανεπιστήμιο Εθνικής και Παγκόσμιας Οικονομίας της Σόφιας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΔΜ) και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ). Ως εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών στο Δ.Σ. συμμετέχουν ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Γιάννης Βαρδακαστάνης και η Christo Mihailovsky, πρόεδρος του Bulgaria Economic Forum.

No Comments Yet

Comments are closed