Δ. Τζανακόπουλος: Καλούμε τους πολίτες στη μεγάλη δημοκρατική γιορτή της Κυριακής

από Team MyPortal.gr
sms

“Την Κυριακή 15 Μαΐου θα είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη λαϊκή, δημοκρατική γιορτή, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι πιο ενισχυμένος από ποτέ και ο κ. Μητσοτάκης θα πάρει το μήνυμα”, τόνισε ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας για τις αυριανές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.

“Η πολιτική αλλαγή έρχεται. Ο κ. Μητσοτάκης έχει μπει σε μια συνθήκη αναντίστρεπτης φθοράς. Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει και την Κυριακή αυτό θα γίνει κατανοητό”, σημείωσε ( Kontra) και πρόσθεσε: “1.000 εκλογικά τμήματα σε πάνω από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα, είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους δημοκράτες, τους προοδευτικούς πολίτες, τους αριστερούς και τις αριστερές, για να συμμετέχουν σε μια μεγάλη διαδικασία που θα στείλει το μήνυμα στην κυβέρνηση”.

“Καλούμε τους πολίτες να συστρατευτούν σε αυτήν τη μεγάλη μάχη που δεν αφορά μόνο την πολιτική αλλαγή, αφορά την αλλαγή στην κοινωνική καθημερινότητα, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια γίνεται ολοένα και χειρότερη”, υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. “Στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε ένα κόμμα το οποίο θα γίνει κυβέρνηση, θα διαμορφώσει όρους προοδευτικής διακυβέρνησης, αλλά την ίδια στιγμή θα διεκδικεί, θα παρεμβαίνει και θα είναι κοινωνικά χρήσιμο”, επισήμανε.

Κληθείς να σχολιάσει τις διαδικασίες άλλων κομμάτων που έγιναν τις προηγούμενες μέρες, ανέφερε: “η πολιτική δεν είναι μάχη επικοινωνίας της μίας μέρας, η πολιτική παρέμβαση σχετίζεται με τη δυνατότητα να αφουγκράζεσαι και να παρεμβαίνεις υπέρ της κοινωνίας”.

Απαντώντας στην κριτική για τη δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ατόμων 15 ετών και άνω, τόνισε: “τα 15χρονα και 16χρονα παιδιά στο 2022, έχουν πολύ περισσότερη πληροφορία και πολύ περισσότερη γνώση να αναγνωρίζουν πραγματικά τα συμφέροντα της νέας γενιάς”. “Θα έπρεπε λοιπόν να χαιρόμαστε αν η νέα γενιά θέλει να συμμετέχει, να παρεμβαίνει, να έχει λόγο στον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνονται οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, να διεκδικεί ένα καλύτερο αύριο”, τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στην οικονομία και τις δημοσιονομικές δυνατότητες, δήλωσε: “αυτή τη στιγμή χρειάζεται να αξιοποιήσουμε τον υπαρκτό δημοσιονομικό χώρο για να ενισχύσουμε την κοινωνία και να δημιουργήσουμε όρους μιας πραγματικά βιώσιμης ανάκαμψης και ανάταξης της ελληνικής οικονομίας”. “Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση λειτουργεί με εντελώς διαφορετικές προτεραιότητες, χρησιμοποιεί το δημοσιονομικό χώρο για να εξυπηρετεί ολιγάρχες, προνομιακούς συνομιλητές, τους πλούσιους και τους πολύ πλούσιους”, επισήμανε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. “Αυτό που χρειάζεται πρώτα και κύρια σήμερα είναι να ενισχύσουμε τον κατώτατο μισθό, να παρέμβουμε στον τομέα της ενέργειας, να παρέμβουμε  σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να μην ξαναζήσουμε τις ακραίες πολιτικές λιτότητας του παρελθόντος”, τόνισε.

Ειδικά για το πεδίο της ενέργειας, υπογράμμισε: “η κυβέρνηση το μόνο που κάνει είναι να επιδοτεί την αισχροκέρδεια τεσσάρων παραγωγών, αντί να καταργήσει τη ρήτρα αναπροσαρμογής, να αποσυνδέσει την τιμή του ρεύματος από το φυσικό αέριο, να αναστείλει τη λειτουργία του χρηματιστηρίου ενέργειας όσο διαρκεί η κρίση, να φορολογήσει τα υπερκέρδη”.

Τέλος, όσον αφορά το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και την επικείμενη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν, σημείωσε: “η πολιτική του προβλέψιμου συμμάχου είναι μια πολιτική που έχει ήδη αποτύχει”. “Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να εγκαταλείψει μια πολιτική ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, το μόνο που έχει δημιουργήσει είναι αδιέξοδα, διπλωματικές ήττες, υποχωρήσεις και υπέρογκες εξοπλιστικές δαπάνες σε μια περίοδο που η κοινωνία βρίσκεται σε ασφυκτική πίεση”, κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.