Δ. Πυλαίας-Χορτιάτη: Παρελάσεις σε όλες τις δημοτικές ενότητες στη φετινή εθνική επέτειο

από Team MyPortal.gr
sms

Με κάθε επισημότητα και με παρελάσεις σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες γιορτάζεται και φέτος στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη η διπλή επέτειος για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό και για το ΟΧΙ του 1940.

Τις παρελάσεις αναμένεται να παρακολουθήσουν εκπρόσωποι του δήμου μας σε κάθε δημοτική ενότητα και να χειροκροτήσουν τη νέα γενιά της πατρίδας μας να παρελαύνει στο Πανόραμα, την Πυλαία, τον Χορτιάτη, το Ασβεστοχώρι, το Φίλυρο και την Εξοχή.

Στο Πανόραμα η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί, το ίδιο και στις δημοτικές παρελάσεις που θα γίνουν στις Δημοτικές Ενότητες του Χορτιάτη, του Ασβεστοχωρίου και του Φιλύρου, καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Εξοχής, όπου θα παρελάσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των σχολείων μας, ενώ στην Πυλαία η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11.45.

«Τιμούμε την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό το 1912 και το ΟΧΙ του ελληνικού λαού το 1940. Αντλούμε κουράγιο και διδάγματα από τους εθνικούς μας αγώνες και ταυτόχρονα καμαρώνουμε τη νέα γενιά της πατρίδας μας. Για άλλη μια χρονιά χωρίς τις εξέδρες των επισήμων, αιρετοί εκπρόσωποι και δημότες στεκόμαστε δίπλα-δίπλα με ομοψυχία, ομόνοια και ενότητα. Ας γίνουν αυτές οι λαμπρές στιγμές της ιστορίας μας φωτεινά παραδείγματα για να σφυρηλατήσουμε ενωμένοι το μέλλον της πατρίδας μας», σημειώνει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης για τις φετινές εκδηλώσεις.