Δ. Μιχαηλίδου στο MyPortal.gr (vid): Αν θέλουμε να ασκήσουμε αποτελεσματική κοινωνική πολιτική χρειάζονται έργα, όχι διαπιστώσεις

από Team MyPortal.gr

Η κ. Μιχαηλίδου είναι ένας νέος άνθρωπος, με όραμα, ο οποίος δίνει λύσεις, σχεδιάζει και υλοποιεί. «Θα είμαι υποψήφια στον Πειραιά, με τίμησε ο πρωθυπουργός. Εκπροσωπώ τον τόπο στον οποίο γεννήθηκα και μεγάλωσα, μεγάλωσαν οι γονείς και οι παππούδες μου. Θα δουλέψουμε για τον Πειραιά που πέρασε δύσκολα μέσα στην κρίση αλλά ανακάμπτει».

Σε ότι αφορά το δικό της χαρτοφυλάκιο, αναφέρθηκε στην αύξηση των σχολικών γευμάτων, στην εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος για τον προσωπικό βοηθό για τα άτομα με αναπηρία καθώς και το QR code και την ψηφιακή κάρτα αναπηρίας.

Σχετικά με το ζήτημα της 12χρονής από τον Κολωνό, η υφυπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή στο θέμα της παιδικής κακοποίησης. Στο Νόμο 4827 ορίζεται το πλαίσιο της παιδικής κακοποίησης, η οποία περιλαμβάνει τη σεξουαλική και λεκτική βία, την παραμέληση καθώς και την παραμέληση χορήγησης ιατρικής αγωγής. Το λευκό ποινικό μητρώο ως προϋπόθεση για να εργαστεί κανείς σε δομές όπου απασχολούν και φροντίζουν παιδιά, η γραμμή 1107 του Εθνικού Κέντρου Αλληλεγγύης καθώς και η θεσμοθέτηση του Υπεύθυνου Παιδικής Προστασίας αποτελούν μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί.

Στον επίλογο της, η κ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι υποστηρίζει και είναι δίπλα σε όλους τους ευάλωτους πληθυσμούς , τα παιδιά, τους ηλικιωμένους, το μέσο πολίτη.