Δ. Μιχαηλίδου για ΑμεΑ: Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την ισότιμη ένταξή τους στον επαγγελματικό και κοινωνικό ιστό της χώρας

από Team MyPortal.gr
sms

Τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών του ΟΑΕΔ επισκέφθηκε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, μαζί με τον διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Η υφυπουργός μαζί με τον διοικητή του ΟΑΕΔ περιηγήθηκαν από την διευθύντρια του ΚΕΚ, Ζαφείρω Μπαλούτη, στα εργαστήρια και συνομίλησαν με τους εκπαιδευτές, αλλά και τους ωφελούμενους. Εντυπωσιασμένη από το υψηλό επίπεδο και τις δεξιότητες των σπουδαστών, η κ. Μιχαηλίδου ενημερώθηκε σχετικά με τα προγράμματα σπουδών και την επαγγελματική αποκατάσταση των καταρτιζομένων.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «στοχεύοντας στην επαγγελματική εξειδίκευση των συμπολιτών μας με αναπηρία, τα προγράμματα κατάρτισης που λειτουργούν στη Σχολή είναι προσαρμοσμένα στις ικανότητές τους. Η ψυχοκοινωνική και συμβουλευτική βοήθεια των καταρτιζομένων τους ενθαρρύνει να διευρύνουν τις δεξιότητες, σύμφωνα με την κλίση τους, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας».

Η υφυπουργός Εργασίας δήλωσε: «Η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμεΑ Αθηνών του ΟΑΕΔ είναι η απόδειξη για το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει η στοχευμένη και ολοκληρωμένη εκπαίδευση των συνανθρώπων μας με αναπηρία. Έχω εντυπωσιαστεί από τις ικανότητες και τη δημιουργικότητά τους, το πάθος τους για μάθηση και την επιμονή τους να καταφέρουν το καλύτερο. Είμαστε εδώ, για να τους στηρίξουμε σε κάθε τους προσπάθεια. Με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, που προβλέπει, μεταξύ άλλων, τον προσωπικό βοηθό, την κάρτα αναπηρίας και χρηματοδότηση προσβασιμότητας των σπιτιών, αλλά και χώρων εργασίας των συμπολιτών μας με αναπηρία, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την ισότιμη ένταξή τους στον επαγγελματικό και κοινωνικό ιστό της χώρας μας».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, σημείωσε: «Η αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού, χωρίς αποκλεισμούς, αποτελεί προτεραιότητα του Οργανισμού. Από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Σχολή μας αποτελεί απτή απόδειξη ότι η επαγγελματική κατάρτιση είναι απαραίτητη για την αποτελεσματική εργασιακή και κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία. Με επαγγελματισμό, ευαισθησία, εμπειρία, τεχνογνωσία και πολύ μεράκι, το προσωπικό της Σχολής στηρίζει και εφοδιάζει με γνώσεις και δεξιότητες τους καταρτιζόμενους, ενισχύοντας την απασχολησιμότητά τους. Σε αυτήν την προσπάθεια είμαστε δίπλα τους και σχεδιάζουμε νέες δράσεις και πρωτοβουλίες, για να προωθήσουμε την επαγγελματική αποκατάστασή τους».