Δ.Κιλκίς: Απαλλαγή τελών για επιχειρήσεις

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής του ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού οι τοπικές επιχειρήσεις του Δήμου Κιλκίς για όσο χρονικό διάστημα ισχύσουν οι περιορισμοί λόγω Covid -19, όπως έγινε γνωστό με ανακοίνωση του Δήμου.

Την απόφαση αυτή έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς, ύστερα από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, στην διά περιφοράς τακτική του συνεδρίαση την Τρίτη 8 Απριλίου. Σκοπός της απόφασης είναι να ελαφρυνθούν οικονομικά οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες που πλήττονται από τα έκτακτα κυβερνητικά μέτρα κατά της αποτροπής διασποράς του κορονοϊού, έχοντας αναστείλει τη λειτουργία τους και κάθε οικονομική δραστηριότητα.

Με ομόθυμη, επίσης, απόφαση το σώμα απαλλάσσει τις επιχειρήσεις από την καταβολή του τέλους κατάληψης κοινόχρηστων χώρων προτάσσοντας την ίδια αιτιολογία.
Σε περίπτωση που έχουν πληρωθεί τα ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, θα γίνει συμψηφισμός με μελλοντικές απαιτήσεις τελών.
Τέλος, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα, δε θα πληρώνουν ημερήσιο τέλος συμμετοχής των λαϊκών αγορών οι επαγγελματίες πωλητές που πωλούν βιομηχανικά είδη καθώς έχουν εξαιρεθεί βάσει ΚΥΑ από τη συμμετοχή τους στις λαϊκές αγορές. Το ίδιο μέτρο θα ισχύσει και για τους παραγωγούς και επαγγελματίες πωλητές υπαιθρίου εμπορίου οι οποίοι συμμετέχουν εκ περιτροπής στη λαϊκή αγορά σε εφαρμογή της απόφασης για τη λειτουργία της με το 50% των εκθετών.

No Comments Yet

Comments are closed