Δ. Καλαμαριάς: Η διάνοιξη της οδού Πόντου είναι γεγονός – Εγκρίθηκαν τα 8 εκ. ευρώ

από Team MyPortal.gr
sms

Το μοναδικό έργο το οποίο υπογράφηκε από την υπάρχουσα υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι αυτό των απαλλοτριώσεων για τη διάνοιξη της οδού Πόντου.

Εγκρίθηκαν τα 8 εκ ευρώ και τώρα ο Δήμος Καλαμαριάς ξεκινάει τις απαλλοτριώσεις, που ανοίγουν τον δρόμο για την υλοποίηση του μεγάλου έργου.

«Επιμείναμε, πιέσαμε, επιχειρηματολογήσαμε και πετύχαμε την έγκριση των 8 εκ. ευρώ για τις απαλλοτριώσεις, που θα ανοίξουν τον δρόμο για το μεγάλο έργο.  Πρώτος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναγνώρισε την αναγκαιότητα αυτού του έργου, όταν το 2021 επισκέφτηκε την Καλαμαριά. Οι συνεχείς επισκέψεις μας στο Υπουργείο Εσωτερικών και οι συσκέψεις με τον Υπουργό, Στέλιο Πέτσα και  τον  Γενικό Γραμματέα, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, έδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τους ευχαριστώ θερμά, μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη για τη σημαντική βοήθεια που πρόσφερε στην υπόθεση αυτή» δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης και έκανε γνωστό πως ήδη εκπονείται μελέτη για το έργο, ενώ η Περιφέρεια, όπως είπε,  είναι θετική για τη χρηματοδότηση του έργου. «Βάζουμε στόχους και τους πετυχαίνουμε, με εντατική δουλειά, οργάνωση, υπομονή και επιμονή. Η Καλαμαριά αλλάζει, γιατί έχουμε πρόγραμμα και διάθεση για δημιουργία» τόνισε ο κ. Δαρδαμανέλης, εκφράζοντας για άλλη μια φορά την ικανοποίησή του για τη θετική έκβαση της υπόθεσης.

Για το θέμα της διάνοιξης της οδού Πόντου ο Δήμαρχος Καλαμαριάς είχε πραγματοποιήσει σειρά επαφών τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη, για την προώθηση και την έγκριση του έργου.