Δ.Δασκάλου στο MyPortal.gr (vid): Θεωρώ ότι ο Τσίπρας είναι πάρα πολύ ικανός στο ρόλο που καλείται να παίξει για τον κόσμο του

Ο δημιουργός και σκηνοθέτης των Monie & Monie Conniente, Διογένης Δασκάλου, μιλά στην web εκπομπή «30+3» του MyPortal.gr και τη δημοσιογράφο, Μαρία Σαμολαδά.

Ο σπουδαίος μουσικός, κειμενογράφος, stand up comendian και πολλά ακόμη εξηγεί τι σημαίνει η «ζωή – ξυστό», που είναι ο τίτλος της νέας παράστασης που παρουσιάζουν οι Monie & Monie Conniente, αλλά και πως λογοκρίνεται σήμερα η σάτιρα.

Με ερεθίσματα από όλη την κοινωνία και παρακολουθώντας τις εξελίξεις στην πολιτική, την οικονομία και τον πολιτισμό ο ετοιμόλογος καλλιτέχνης περιγράφει από τι και αν εμπνέεται.

Μετά από 20 χρόνια στη μουσική βιομηχανία αφηγείται πως είναι ο χώρος και απαντάει τι σημαίνει και αν θα συνεργαζόταν με έναν «σκυλά».

Υπογραμμίζει πως έχουν αλλάξει νόημα αλλά και ορολογία οι συνήθειες και πως το ούζο με την παρέα έγινε «brain storming», αλλά και πως η σάτιρα έγινε “stand up”.

Αναφερόμενος στην ανάγκη αποσυμπίεσης που αισθάνονται οι βαθιά ευαίσθητοι ρομαντικοί άνθρωποι περιγράφει τη σάτιρα αλλά και το χιούμορ που διαθέτουν οι μοναχοί του Αγίου όρους, προορισμός που επιλέγει και ο ίδιος συχνά.

Στο ερώτημα ποιο είναι το «αγαπημένο» θέμα που απασχολεί τις παραστάσεις του, αναφέρεται στην πολιτική και σχολιάζει την «τροφή» που προσφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και χαρακτηρίζει ως πολύ ικανό τον Τσίπρα στον ρόλο που καλείται να παίξει.

Όπως εξηγεί ο κ.Δασκάλου, κριτική και σάτιρα ασκείται σε όποιον έχει την εξουσία αλλά και σε όποιον ασκεί άτονη αντιπολίτευση, ενώ αποκαλύπτει ποιο κόμμα δεν θα ψήφιζε ποτέ.

Ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι οπαδός κάποιας ομάδας αλλά και για ποιους λόγους δεν οδηγεί και γιατί δεν του αρέσουν τα μπουζούκια, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί και στις απόψεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

No Comments Yet

Comments are closed