Χριστουγεννιάτικο φιλοζωικό bazaar στη Θεσσαλονίκη

από Team MyPortal.gr
sms

Χριστουγεννιάτικο φιλοζωικό bazaar διοργανώνει η ΑΜΚΕ «Ζω.Ε.Σ.» στη Θεσσαλονίκη το προσεχές Σαββατοκύριακο 10 & 11 Δεκεμβρίου. Ανάμεσα σε χριστουγεννιάτικα φωτάκια, πολύχρωμες μπάλες, αλλά πάνω από όλα γιορτινή διάθεση, στο café bar «Ανθός» (Καρακάση 14, περιοχή Δελφών με Μαρτίου), οι επισκέπτες μπορούν να διαλέξουν δώρα για τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ανάμεσα από μια πληθώρα προτάσεων (χειροποίητες κούπες και σαπούνια, χειροποίητα μπισκότα και γούρια, καδράκια, μέχρι μπαντάνες, παπιγιόν και αξεσουάρ για σκύλους και γάτες κ.ά.), στηρίζοντας έτσι τα αδέσποτα.

Από τις 12 το μεσημέρι ώς τις 9 το βράδυ του Σαββάτου και από τις 11 το πρωί της Κυριακής ώς τις 6 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα βρίσκονται στον χώρο η Διώνη, ο Άξελ, ο Πόθος και η ιδρύτρια της ΑΜΚΕ «Ζω.Ε.Σ.» Κατερίνα Παπαποστόλου, η οποία θα υπογράφει τα βιβλία της που θα διατίθενται στο χριστουγεννιάτικο bazaar. Παράλληλα, θα μπορούν οι επισκέπτες να ενημερώνουν σε ποιο σωματείο ή εθελοντή θέλουν να δοθεί το ποσοστό της δωρεάς που θα κάνουν, μέσω των αγορών τους.

Οι «Ζω.Ε.Σ.» δραστηριοποιούνται πολλά χρόνια και τώρα πλέον και στη Θεσσαλονίκη. Έχουν ιδρυθεί από την εκπαιδευτικό, ζωοθεραπεύτρια και συγγραφέα Παπαποστόλου Κατερίνα, μετά από 17 χρόνια αγώνα -μέσα και έξω από τα σχολεία- για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων και της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω της εκπόνησης βιωματικών φιλοζωικών, περιβαλλοντικών σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων θεραπευτικής επαφής με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και τη Διώνη, ενός πρώην αδέσποτου σκύλου, η ιστορία κακοποίησης του οποίου είχε συγκλονίσει πριν από χρόνια.

Φέτος, ξεκίνησε μια εκστρατεία φιλοζωικών ενημερώσεων, εκπονώντας εγκεκριμένα εκπαιδευτικά προγράμματα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022 η ΑΜΚΕ «Ζω.Ε.Σ.» εκπόνησε το εγκεκριμένο από το Υ.ΠΑΙ.Θ. εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Θεραπευτική Αγκαλιά» σε όλα τα σχολεία ειδικής αγωγής του Δήμου Θεσσαλονίκης με πολύ θετικά αποτελέσματα στους μαθητές, ένα πρόγραμμα που θα συνεχιστεί και αυτή τη σχολική χρονιά.

Οι τρεις σκύλοι που συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα και επισκέπτονται τα σχολεία στη Θεσσαλονίκη, η Διώνη, ο Πόθος και ο Άξελ είναι όλοι τους πρώην αδέσποτοι και πολύ κακοποιημένοι, ενώ έχουν συναντήσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 450.000 μαθητές σε περισσότερα από 650 σχολεία της χώρας.

Οι «Ζω.Ε.Σ.» έχουν αποσπάσει πέντε φορές βραβεία εθελοντισμού, ενώ εκπαιδευτικό υλικό τους έχει ενταχθεί στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, αλλά και τα βιβλία που έχει γράψει η ιδρύτρια Κατερίνα Παπαποστόλου. Αποτελούν εκπαιδευτικό υλικό, πάνω στο οποίο έχουν στηριχθεί εκπαιδευτικά προγράμματα εγκεκριμένα από το ΥΠΑΙΘ, ενώ ένα από τα βιβλία της έχουν ενταχθεί στην εκπαιδευτική τηλεόραση ως διδακτική πρόταση για το Νηπιαγωγείο.