Χρ. Βερναρδάκης: Αν μπαίναμε στη διαδικασία των παραιτήσεων, τα 2/3 της Βουλής θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί

από Team MyPortal.gr
sms

Αν μπαίναμε στη διαδικασία των παραιτήσεων, τα 2/3 της Βουλής θα έπρεπε να έχουν παραιτηθεί, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, ενώ τόνισε πως «η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης είναι πολλές συγγνώμες μαζί».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Βερναρδάκης είπε πως για την κυβέρνηση «δεν υπάρχει θέμα απόδρασης από τις ευθύνες».

Όπως τόνισε, το κράτος πρέπει να εγγυάται την ασφάλεια των πολιτών του σε οποιεσδήποτε συνθήκες. Ο κ. Βερναρδάκης έκανε εξάλλου λόγο για «πολεοδομικές βόμβες, πολεοδομικές παγίδες».

Σε ό,τι αφορά την Πολιτική Προστασία, ανέφερε ότι πρέπει να πάμε σε ένα άλλο μοντέλο λειτουργίας, που θα λαμβάνει περισσότερο υπ’ όψιν του επιστημονικά δεδομένα, καθώς και μοντέλα πρόβλεψης και κινδύνου.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε πως «ανάληψη πολιτικής ευθύνης σημαίνει έμπρακτη απόδειξη ότι καταρχήν αναγνωρίζεις το πρόβλημα, αναγνωρίζεις δυσλειτουργίες κι ακριβώς επειδή είναι πολιτική η ευθύνη θα πρέπει να πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για να μην ξανασυμβεί. Η αντιπολίτευση ζητάει κάθε μέρα μία παραίτηση για οποιονδήποτε λόγο και είναι τελείως προσχηματική».

Αναφερόμενος στον Πρωθυπουργό, τόνισε: «Να μην βάλλεται ένας άνθρωπος, ο οποίος είναι 44 ετών και έχει φορτωθεί όχι μόνο τις πολεοδομικές, χωροταξικές αδυναμίες της πολιτικής προστασίας, τις αδυναμίες πυρόσβεσης, αλλά και το οικονομικό έγκλημα που έχει συντελεστεί απέναντι στη χώρα, αλλά και το έγκλημα στο κοινωνικό κράτος».