Χρ. Σπίρτζης: Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ για το γερανοφόρο όχημα ξεπερνά κάθε όριο

από Team MyPortal.gr
sms

«Θα μπορούσαμε να μην πούμε τίποτα, ούτε μία λέξη και να δείξουμε μόνο τα βίντεο της απρόκλητης βίας των δυνάμεων καταστολής της ΕΛΑΣ, γερανοφόρων οχημάτων που με ταχύτητα χτυπούν κάδους σκουπιδιών και διαδηλωτές, συλλήψεων νέων διαδηλωτών που απλά προσέτρεξαν να βοηθήσουν τραυματισμένα παιδιά από τα χτυπήματα των δυνάμεων καταστολής, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη».

Αυτό αναφέρει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης σε δήλωση του σημειώνοντας ότι όμως «η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, που ανακοίνωσε έρευνα για την εγκληματική ενέργεια του γερανοφόρου οχήματος, που με μεγάλη ταχύτητα περνά μέσα στους διαδηλωτές, χτυπώντας κάδους και παρευρισκόμενους ανθρώπους και η διαρροή ψεμάτων για την δήθεν αιτιολογία του διερχόμενου γερανού, ξεπερνά κάθε όριο».

Ο κ. Σπίρτζης ρωτά αν χρειάζεται έρευνα για να ξέρει η φυσική ηγεσία της ΓΑΔΑ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟΠΟ ποιος είναι ο οδηγός του γερανοφόρου οχήματος και να διαπιστώσει «την ταχύτητα και τον τρόπο που διακινδύνευσε ζωές ανθρώπων». «Χρειάζεται έρευνα για τις διαρροές ψεμάτων για τον λόγο που βρέθηκε μέσα στους διαδηλωτές το γερανοφόρο όχημα;», προσθέτει.

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο: «ποιος ο λόγος που δεν έχετε θέσει ακόμη σε διαθεσιμότητα τον οδηγό του γερανοφόρου οχήματος; Ποιος ο λόγος που δεν έχετε θέσει σε διαθεσιμότητα τους επικεφαλής της αναίτιας και απρόκλητης επίθεσης δυνάμεων καταστολής της ΕΛΑΣ, σε διαδηλωτές και τον τραυματισμό τους; Ποιος ο λόγος συλλήψεων νέων παιδιών, που μετά την επίθεση των δυνάμεων καταστολής της ΕΛΑΣ, έμειναν να βοηθήσουν τραυματισμένη διαδηλώτρια, από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ; Ποιοι χτύπησαν νέα κοπέλα με ασπίδες στο πρόσωπο και στη συνέχεια της έριξαν χημικά;».

Ο κ. Σπίρτζης σχολιάζει ότι οι απαντήσεις βρίσκονται στις εντολές που ο υπουργός έχει δώσει, όπως αναφέρει, «για να διαλυθούν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, με κάθε τρόπο». «Οι απαντήσεις βρίσκονται στην μοναδική επιμέλεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να τρομοκρατεί, να στοχοποιεί, να τσακίζει όποιον διαφωνεί με τις επιλογές του Επιτελικού κράτους. Οι απαντήσεις βρίσκονται στην ‘ειλικρίνεια’ της ‘συγνώμης’ σας…», προσθέτει και καταλήγει: «Ο Νόμος και η Τάξη σας, δείχνουν ακόμη και τώρα, που αποσκοπούσαν και ποιους στόχευαν. Ντροπή…».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ