Χρ. Ράμμος: Νέα επιστολή προς Κ. Τασούλα και Θ. Μπούρα

από Team MyPortal.gr
sms

Οπρόεδρος της ΑΔΑΕ, Χρήστος Ράμμος αναφέρει στην επιστολή του προς τον ΠτΒ Κώστα Τασούλα και τον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Θανάση Μπούρα, ότι το αίτημα για κλήση στην Βουλή «τελεί υπό τη δική σας τελική κρίση» και ότι εκ του νόμου οφείλει να ενημερώνει το Κοινοβούλιο.

Στην επιστολή του εξηγεί πως θέλει να ενημερώσει την επιτροπή επί των αποτελεσμάτων ελέγχων σχετικών με ζητήματα άρσεως του απορρήτου που έχει διεξαγάγει η ΑΔΑΕ και οι εκθέσεις των οποίων έχουν εγκριθεί με την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας της Αρχής. Ο λόγος για τον οποίο δεν συγκεκριμενοποίησε το αίτημά του ήταν για να μην δημοσιοποιηθούν πληροφορίες, σημειώνει.

Υποστηρίζει πως ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ «οφείλει να ενημερώνει το Κοινοβούλιο στο οποίο λογοδοτεί» και πως «μη πράττων αυτό διαπράττει παράβαση καθήκοντος».

Αναφέρει ακόμη πως υπέβαλε το αίτημα για ενημέρωση της επιτροπής με βάση τον πρόσφατο νόμο που ορίζει ότι «ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων και τον υπουργό Δικαιοσύνης».

Προσθέτει πάντως πως το αίτημά του για ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών τέθηκε στη δική τους κρίση και πως δεν ισχυρίστηκε ότι δεσμεύει τα όργανα του Κοινοβουλίου.

Αναλυτικά στην επιστολή του αναφέρει: