Χρ. Καλογρίτσας: Ο Α2 ήταν ο Αρτεμίου – Έβρισκε τα λεφτά για την «ομάδα Παππά»

Στην επιβεβαίωση πως στον κωδικό Α2 που υπάρχει στο σημειωματάριό του αντιστοιχεί το όνομα του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου φέρεται να προχώρησε ο Χρήστος Καλογρίτσας σημειώνοντας μάλιστα πως «έβρισκε τα λεφτά» για την «ομάδα Παππά». Σύμφωνα με πληροφορίες υποστήριξε ακόμη ότι ο πρώην υπουργός γνώριζε και τις προσφορές για τις τηλεοπτικές άδειες.

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο Χρήστος Καλογρίτσας αναφέρθηκε εκ νέου στον Κύπριο δικηγόρο για τον οποίο φέρεται να έχει δηλώσει ήδη από χθες πως «ήταν ο ίδιος ο Παππάς», περιγράφοντας με αυτόν τον τρόπο τη σχέση που κατά τον ίδιο είχαν. Όπως ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις «ο Αρτεμίου έβρισκε τα λεφτά για λογαριασμό του Παππά».

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες σημείωσε στην προανακριτική πως το σχέδιο ήταν να εισέλθει ο δικηγόρος στο μετοχικό σχήμα προκειμένου να επιστραφούν και στον ίδιο τα χρήματα που έδινε ως «μπροστινός».

Β. Κεγκέρογλου: Το Α2 τι ήταν;

Χρ. Καλογρίτσας: Να το τελειώνουμε το Α2. Ήταν ο Αρτεμίου.

Δ. Μαρκόπουλος: Άρα επιβεβαιώνετε όλα αυτά που χθες μας είπατε. Αρτεμίου – Παππάς ήταν ένα. Να αποσαφηνίσετε λοιπόν. Ο Α2 – Αρτεμίου στο σημειωματάριο σας περιγραφόταν ως εκ των μετόχων στο σχήμα;

Χρ. Καλογρίτσας: Το έχω εξηγήσει σαφώς. Το θέμα της χρηματοδότησης και της επιστροφής προς εμένα των χρημάτων έγινε έτσι. Ο Παππάς εγγυόταν πως θα πάρω τα λεφτά μου πίσω. Αναφερόταν ο Α2 100% και θα τα συγχωνεύσουνε την επόμενη ημέρα.

Συνεχίζοντας ο μάρτυρας μίλησε και για τις προσφορές δηλώνοντας ουσιαστικά, πάντα με τις ίδιες πληροφορίες πως ο Νίκος Παππάς καθόριζε τις προσφορές

Β. Κεγκέρογλου: Ποσά σας είχε πει να βάλετε;

Χρ. Καλογρίτσας: 24-25 εκατ. ευρώ

Β. Κεγκέρογλου: Μας λέτε πως ο Παππάς πατρόναρε τον διαγωνισμό

Χρ. Καλογρίτσας: Μου είπε πως έπρεπε να φθάσουμε ένα νούμερο

Β. Κεγκέρογλου: Μας λέτε πως ο Παππάς τι προσφορά θα έπρεπε να μπει και πως από τον Τζίγγερ, γνώριζε πόσα θα βάλει και πως γνώριζε λεπτομέρειες για το ποιος θα κάνει τί και πως. Δηλαδή μας λέτε πως πατρόναρε τον διαγωνισμό.

Χ. Καλογρίτσας: Μου είπε πως έπρεπε να φθάσουμε ένα νούμερο. Προσπάθησε να πει, πως αυτό θα έπρεπε να κάνει ο ένας κι αυτό ο άλλος.

Σε κάποιο γραφείο δικηγορικό ήταν ο Αρτεμίου κι εκεί έγινε το τελικό. Κι εκεί με «ρίξανε».

Χ. Μαρκόπουλος: Ήταν και ο Παππάς στο γραφείο αυτό;

Χ. Καλογρίτσας: Δεν πήγα εγώ εκεί. Εκεί με ρίξανε. Με καταστρέψανε. Εκεί κατέστρεψαν τον γιο μου, έναν λεβέντη υγιή και με κατέστρεψαν. Αυτά ήταν επώδυνα.

No Comments Yet

Comments are closed