Χατζηδάκης: Ψέματα και Τσίπρας είναι έννοιες ταυτόσημες

από Team MyPortal.gr
sms

Για ψέματα κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, σε ανάρτησή του στο Facebook, με αφορμή τα όσα υποστήριξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντησή του με τους εργαζόμενους στη Μαλαματίνα.

Πριν την περιοδεία του στην 86η ΔΕΘ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετέβη στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Καλοχώρι, το πρωί του Σαββάτου. Εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στον αγώνα των απεργών, χαρακτήρισε «έκτρωμα» το νόμο Χατζηδάκη και δεσμεύτηκε για την κατάργησή του, διότι όπως είπε, «αυτό θα είναι το μέλλον αν αφήσουμε αυτό το έκτρωμα να εφαρμοστεί στην πράξη».

«Ψέματα και Α. Τσίπρας είναι έννοιες ταυτόσημες. Επιβεβαιώθηκε πάλι σήμερα με τις δηλώσεις του για τους εργαζόμενους της Μαλαματίνα. Για ορισμένες απολύσεις που έγιναν εκεί, φταίει δήθεν ο ‘τρισκατάρατος νόμος Χατζηδάκη’, τον οποίο και θα καταργήσει», τονίζει αρχικά ο υπουργός Εργασίας και υπογραμμίζει:

«Προσέξτε τώρα: Οι απολύσεις αυτές θα μπορούσαν να γίνουν με όλους τους νόμους που ίσχυαν από το 1982 και μετά! Όλους ανεξαιρέτως. Κι αυτούς που ίσχυαν επί ΣΥΡΙΖΑ. Τι τον νοιάζει όμως τον κ. Τσίπρα; Του φταίνε ο Μητσοτάκης και ο Χατζηδάκης!».

«Τι είναι αυτό που θα καταργήσει επίσης; Ένας νόμος, του οποίου τις περισσότερες διατάξεις υπερψήφισε. Ο νόμος που αύξησε τις γονικές άδειες. Ο νόμος που εξίσωσε προς τα πάνω για τις απολύσεις το καθεστώς των εργατοτεχνιτών με των υπόλοιπων υπαλλήλων. Ο νόμος που εισήγαγε θετικά μέτρα για τη βία και τη σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία. Ο νόμος που εισήγαγε το δικαίωμα της αποσύνδεσης στην τηλεργασία, κ.ο.κ. Αυτά θα καταργήσει!», επισημαίνει.

«Και κάτι ακόμα. Ο ίδιος και η παρέα του διαλαλούν ότι οι συγκεκριμένες απολύσεις είναι παράνομες. Μα αν αυτό ισχύει, τότε ο ‘επαίσχυντος’ νόμος Χατζηδάκη είναι τελικά φιλεργατικός, διότι προστατεύει τους απολυμένους! Με άλλα λόγια: ψευδολογία, δημαγωγία και κυρίως… τρεις λαλούν και δυο χορεύουν!», καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Χατζηδάκης.