Χάρης Θεοχάρης στο MyPortal.gr (vid): Το ασφαλιστικό δεν μπορεί να λυθεί όπως προχωράμε. Θα καταρρεύσει ξανά κάποια στιγμή και θα πάμε σε επόμενη μεταρρύθμιση. Πρέπει να πάμε σε ένα μεικτό σύστημα όπως έχει όλη η Ευρώπη

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής B’Αθηνών, Χάρης Θεοχάρης, μιλάει στην web εκπομπή «30+3» του MyPortal.gr και τη δημοσιογράφο, Μαρία Σαμολαδά.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων καθώς και Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων περιγράφει τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας τοποθετώντας στην κορυφή το ίδιο το πολιτικό σύστημα.

Ο ίδιος ως διπλωματούχος στην τεχνολογία λογισμικού και έχοντας διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων περιγράφει πως αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική.

Αναφέρεται στην απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί το 2016 από το Ποτάμι, κόμμα με το οποίο είχε εκλεγεί τον Ιανουάριο του 2015 Βουλευτής στη Β’ Αθηνών.

Υπογραμμίζει τους τρόπους που με αξιοπρέπεια πρέπει να διαπραγματευόμαστε τη «νέα οικονομία» της χώρας και πως μπορούν να επιλυθούν σημαντικά προβλήματα όπως η διαχείριση εσόδων – εξόδων, να μεταρρυθμιστεί το ασφαλιστικό σύμφωνα με τα πρότυπα της Ευρώπης αλλά και πως πρέπει να δείξει σεβασμό το κράτος στον πολίτη.

Απαντάει στο ερώτημα με ποιον θα μπορούσε να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές αλλά και τι θυμάται από την εποχή των διαπραγματεύσεων στις οποίες συμμετείχε, ενώ συγκρίνει και τον τρόπο που διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε σχέση με τις προηγούμενες.

No Comments Yet

Comments are closed