Χάρης Αηδονόπουλος: Ο αριθμός των προσφύγων στη Θεσσαλονίκη αλλάζει μέρα με τη μέρα

από Team MyPortal.gr
sms

Περισσότερα από 1.200- 1.400 πρόσφυγες στοιβάζονται στις τέσσερις δομές φιλοξενίας για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που λειτουργούν στο νομό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Στα camp τα οποία βρίσκονται στην περιοχή των Διαβατών, του Δερβενίου, των Λαγκαδικίων και της Νέας Απολλωνίας οι πρόσφυγες αυξάνονται μέρα με τη μέρα ενώ όπως εικάζει μιλώντας στο myportal.gr ο συντονιστής Μεταναστευτικού και Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χάρης Αηδονόπουλος η ροή αυτή θα αυξηθεί βάσει των δεδομένων που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Έβρου.

«Τα τελευταία στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου και είναι πριν από τρεις ημέρες ο αριθμός των προσφύγων στον νομό Θεσσαλονίκης αγγίζει περίπου τους 1.400, ένας αριθμός που αλλάζει από μέρα σε μέρα καθώς πολλοί διαμένουν ορισμένες ημέρες σε φιλικά σπίτια και πάλι επιστρέφουν στις δομές φιλοξενίας» αναφέρει ο κ. Αηδονόπουλος και συμπληρώνει: «Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αλλά εικάζω ότι ο αριθμός θα αυξηθεί κατά πολύ από τις μεταναστευτικές ροές που βλέπω στον Έβρο».

Αναφορικά με την κατάσταση εντός των camp, ο κ. Αηδονόπουλος κάνει λόγο για συνθήκες από μέτριες έως κακές. «Παρόλο που είχαμε φτάσει σε ένα επίπεδο πολύ καλό, η κατάσταση πλέον έχει αλλάξει», τονίζει.

Ο κ. Αηδονόπουλος εκφράζει μάλιστα και τη δυσαρέσκειά του αναφορικά με τη μη πρόσκληση της Περιφέρειας στη σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων στο προσφυγικό που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. «Είναι δυνατόν να μην προσκληθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε μια τόσο σοβαρή σύσκεψη;» αναρωτιέται. Όπως λέει, η κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά την τοπική αυτοδιοίκηση τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό.