Χαρδαλιάς: 18 περιοχές είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες με ιικό φορτίο

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Χαρδαλιάς, έκανε λόγο για συνολικά 18 περιοχές της χώρας οι οποίες όπως φαίνεται από τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένες αυτές τις μέρες από κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές κατά σειρά επιβάρυνσης είναι τώρα οι εξής:

1. Πέλλα

2. Δράμα

3. Θεσσαλονίκη

4. Γρεβενά

5. Φλώρινα

6. Πιερία

7. Ημαθία

8. Σέρρες

9. Λάρισα

10. Κιλκίς

11. Χαλκιδική

12. Μαγνησία

13. Ξάνθη

14. Καρδίτσα

15. Έβρος

16. Καβάλα

17. Ροδόπη

18. Τρίκαλα.

Από τις 72 περιφερειακές ενότητες της χώρας, αυτές οι 18 καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα, παρά τη γενικότερη μείωση της καμπύλης του ιού στην Επικράτεια.

Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε την ιδιαίτερη ανησυχία που προκαλεί η αύξηση του ιικού φορτίου στη Δυτική Ελλάδα, ειδικότερα σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία, γι’ αυτό και επιβάλλεται εκεί η πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων, όπως ζήτησε σήμερα και ο πρωθυπουργός, στην επικοινωνία του με τον περιφερειάρχη Δ. Ελλάδος και τον δήμαρχο Πατρέων, εν όψει και της εορτής του Αγίου Ανδρέα, πολιούχου της Πάτρας, τη Δευτέρα.

Όπως ενημέρωσε ο υφυπουργός, τις τελευταίες 20 ημέρες στη χώρα έχουν γίνει 1.341.941 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων και βεβαιώθηκαν 34.429 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 6.157.127 ευρώ, καθώς και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων για συνολικά 1.015 ημέρες.

Τα επόμενα 24ωρα είναι εξαιρετικά κρίσιμα, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση, τόνισε.

Σχετικά με την άρση του lockdown και το τι θα ισχύσει στις γιορτές, επανέλαβε πως είναι πρόωρη στην παρούσα στιγμή αυτή η συζήτηση. Σε κάθε περίπτωση, τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι διαφορετικά, είπε, όπως σε όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

No Comments Yet

Comments are closed