Χ.Δήμας στο MyPortal.gr (vid): “Η επένδυση στην έρευνα και την τεχνολογία οδηγεί στη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας”

από Team MyPortal.gr

Στον Ισθμό της Κορίνθου βρέθηκε ο Νίκος Υποφάντης για το MyPortal και τη συνέντευξη του υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Χρίστου Δήμα.

Ο υφυπουργός περιέγραψε την Κόρινθο, τον τόπο όπου έζησε μέρος της ζωής τους και εκλέγεται ως βουλευτής – πρόκειται για έναν κατεξοχήν αγροτικό νομό, με παραγωγή σταφίδας, ελαιόλαδου, βερίκοκων και επιτραπέζιου σταφυλιού αλλά και με μεγάλες τουριστικές ροές. Ο κ. Δήμας αναφέρθηκε στα ζητούμενα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, όπως οι ποιοτικές θέσεις εργασίας, οι υποδομές όπως το φράγμα του Ασωπού καθώς και ο προσέλκυση τουριστών σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Σε ότι αφορά το κυβερνητικό έργο, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι η επένδυση στην έρευνα και την τεχνολογία οδηγεί στη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, για δυναμικούς επιστήμονες. H προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων -Microsoft, Pfizer, Cisco, Meta, TeamViewer, Amazon Web Services, EY– αποτελεί απότοκο των εύστοχων πολιτικών οι οποίες έχουν χαραχθεί. Προτεραιότητα είναι η Ελλάδα να γίνει κόμβος καινοτομίας για τη νοτιοανατολική Ευρώπη, να επαναπατριστούν οι νέοι αλλά και να προσελκυσθούν οι ψηφιακοί νομάδες στη χώρα μας, με την ποιότητα ζωής την οποία προσφέρει.

«Ο στόχος που έχουμε θέσει στην κυβέρνηση είναι ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα να έχει τη δυνατότητα να κυνηγάει τα όνειρα του, να πετυχαίνει τις φιλοδοξίες του στην Ελλάδα, ακόμα και αν πρέπει να είναι ανταγωνιστικός σε παγκόσμιο επίπεδο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμας.