Boύλα Πατουλίδου: «Η πόλη μας αλλάζει! Βασανιστικά και για μας… αλλά αλλάζει!»

από Team MyPortal.gr
sms

Συνέντευξη στη Χρύσα Κυριακού

 

Για τα έργα και τις δράσεις που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τα οποία ξεπερνούν τις 8.500, μίλησε στην «ΠΟΛΙΤΙΚΗ» η Βούλα Πατουλίδου. Η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε επίσης στη νέα της υποψηφιότητα στο πλευρό του Απόστολου Τζιτζικώστα και τους νέους στόχους που θέτει καθώς και στα επόμενα βήματα του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης λίγες μόλις ημέρες μετά την 37η Philoxenia.

 

Λίγο καιρό πριν είχατε δηλώσει τη στήριξή σας στο πρόσωπο του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα και την εκ νέου υποψηφιότητά σας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τι να περιμένουν οι πολίτες από εσάς;

Πιστεύω στο ένστικτο του πολίτη. Ο πολίτης ξέρει! Μας εμπιστεύτηκε στις  προηγούμενες αυτοδιοικητικές του 2019 και μας έδωσε τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τα έργα που είχαμε ξεκινήσει. 42.000 πολίτες με τίμησαν με την ψήφο τους. Αυτό τον αριθμό δεν το βλέπω ως τρόπαιο. Το αντιμετωπίζω ως ευθύνη… διαρκείας! Η καθημερινότητα του πολίτη είναι σκληρή και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε δεν έχουν τέλος. Η πόλη μας όμως αλλάζει! Βασανιστικά και για μας ….αλλά αλλάζει! Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί περισσότερα από 8.500 έργα και δράσεις και στις επτά περιφερειακές ενότητες. Η Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης που διοικώ, έχει κεντρικό και στρατηγικό ρόλο στο σχεδιασμό και το κοινό  όραμά  που έχουμε με τον Περιφερειάρχη για τον τόπο. Η ανάπλαση, η ενοποίηση και αξιοποίηση του Παραλιακού Μετώπου Θεσσαλονίκης, μεγάλο και φιλόδοξο έργο. Βήμα βήμα δημιουργούμε τη νέα ταυτότητα της Θεσσαλονίκης. Επανασυνδέουμε την πόλη με τη θάλασσα… επιβεβαιώνοντας τον ποιητή «Της Σαλονίκης μοναχά της πρέπει το καράβι». Η Δυτική Θεσσαλονίκη θ’ αλλάξει μορφή με τη δημιουργία του μεγαλύτερου Μητροπολιτικού Πάρκου στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Μαζί με τα έργα αποκατάστασης και ανάπλασης στο δυτικό μέτωπο του Θερμαϊκού σε έκταση 6.000 στρεμμάτων, τη σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου περιοχών της δυτικής Θεσσαλονίκης με τον βιολογικό καθαρισμό στη Σίνδο, τη δημιουργία οργανωμένου Επιχειρηματικού Πάρκου στο Καλοχώρι, η απομόνωση της δυτικής Θεσσαλονίκης θα πάψει να μας πληγώνει. Οδικά έργα σύνδεσης ολόκληρης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης.θα δώσει έτσι, ώθηση στην εφοδιαστική αλυσίδα, τις μεταφορές και τον τουρισμό.

 

Είστε ικανοποιημένη από το έργο που έχετε υλοποιήσει αυτά τα χρόνια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας;

Αναλογιστείτε τι αντιμετωπίσαμε. Ακόμα και στην πιο σκληρή περίοδο της απομόνωσης φανήκαμε ευέλικτοι και παρεμβατικοί. Στηρίξαμε με κάθε τρόπο τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Η ενίσχυση τον επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19 απέδειξε πως τα αντανακλαστικά μας είναι άμεσα και ακαριαία.

 

Τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να αλλάξει στη Θεσσαλονίκη; Είστε ικανοποιημένη από τη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η πόλη;

Είμαι ικανοποιημένη και τολμώ να πω περήφανη, κάθε φορά που βλέπω ένα έργο να ολοκληρώνεται και οι προσπάθειες μας να πιάνουν τόπο. Έχει μελανά σημεία που χρήζουν παρέμβασης και βοήθειας. Δε ζούμε στη γη της Επαγγελίας.

 

Ποια είναι τα επόμενα βήματα του Οργανισμού για την τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης;

Η Θεσσαλονίκη έχει καταφέρει επιτέλους να πετάξει από  από πάνω της όλα τα τουριστικά στερεότυπα του παρελθόντος και έδειξε,τα πολλαπλά της πρόσωπά στην παγκόσμια αγορά. Στη φετινή Philoxenia σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος παρουσιάσαμε μία έρευνα, ένα χρήσιμο εργαλείο που μας δείχνει πως θα χρησιμοποιήσουμε, θα αναπτύξουμε και θα ενισχύσουμε τα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης.

Η στρατηγική προβολής που αναπτύσσει ο Οργανισμός Τουρισμούς Θεσσαλονίκης στοχεύει στην αύξηση των κατά κεφαλήν εξόδων κατά την παραμονή των επισκεπτών στην πόλη. Τη διασπορά των επισκεπτών στην περιφέρεια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, και την επέκταση της τουριστικής περιόδου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

Θεωρείτε το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ένα σκαλοπάτι για να ανέβει κάποιος στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Χωρίς φιλοδοξία τίποτα δεν ξεκινά. Χωρίς δουλειά τίποτα δεν τελειώνει. Την αγάπη για τον τόπο σου μπορείς να την εκφράσεις με πολλούς τρόπους και  από οποιοδήποτε μετερίζι!

 

Ποια διδάγματα πήρατε από την ενασχόλησή σας με τον αθλητισμό και στη συνέχεια με την πολιτική;

Οι νικητές δεν είναι αυτοί που δεν αποτυγχάνουν αλλά αυτοί που δεν τα παρατάνε.

 

Για ποιο λόγο θα λέγατε “για τη Θεσσαλονίκη ρε γαμώτο”;

Το λέω από μέσα μου, κάθε φορά που πετυχαίνω έναν στόχο!

(Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Πολιτική”, 26-11-2022)