Αυξάνει τα λεωφορεία προς τις παραλίες ο ΟΣΕΘ

από Team MyPortal.gr
sms

Την αύξηση των δρομολογίων των συγκοινωνιών προς τις παραλίες του δήμου Θερμαϊκού κατά 20% έως και 112% τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου, αποφάσισε ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ).

Η απόφαση ελήφθη μετά την διαπίστωση για αυξημένη ζήτηση θερινών δρομολογίων και μετακινήσεων προς Περαία, Νέους Επιβάτες, Αγία Τριάδα, Μηχανιώνα, Ποταμό και άλλους παραλιακούς προορισμούς της Επανομής.

Η αύξηση των δρομολογίων αποφασίστηκε ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός των πολιτών μέσα στα λεωφορεία, προς αποφυγή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Μέτρα για αποφυγή συνωστισμού στη Θεσσαλονίκη

Μέσω της συνεργασίας του με τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης αλλά με και τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΘ) ως βασικό πάροχο, ο ΟΣΕΘ αποφάσισε οι λεωφορειακές γραμμές Νο 69 «Α.Σ.ΙΚΕΑ – Επανομή», Νο 72 «Α.Σ.ΙΚΕΑ – Ν. Μηχανιώνα» και Νο 77Η «Επανομή – Ποταμός» να αρχίσουν άμεσα να λειτουργούν σύμφωνα με το πρόγραμμα δρομολογίων της θερινής περιόδου.

«Η απόφαση για την ενίσχυση των δρομολογίων σε περιοχές αυξημένης ζήτησης ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη πως η αποφυγή του συνωστισμού είναι το κύριο μέτρο προφύλαξης για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς πρώτο μέλημα του ΟΣΕΘ από την έναρξη της πανδημίας είναι η ασφάλεια επιβατικού κοινού και εργαζομένων» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Οι νέες γραμμές της Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι
Ειδικότερα, η λεωφορειακή γραμμή Νο 69 της Επανομής τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου θα εκτελεί 70 δρομολόγια, έναντι 55 (26% αύξηση). Η λεωφορειακή γραμμή Νο 72 της Μηχανιώνας όλα τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου από 88 δρομολόγια θα εκτελεί 107 (20% αύξηση).

Επίσης, η λεωφορειακή γραμμή Νο 77Η (τοπικό της Επανομής προς την παραλία του Ποταμού), ήδη από το προσεχές (τελευταίο) Σαββατοκύριακο του Μαΐου και όλα τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου, μετά και από αίτημα του Δήμου Θερμαϊκού, από οκτώ δρομολόγια θα εκτελεί 17 (σχεδόν στο διπλάσιο). Για τις καθημερινές της θερινής περιόδου, θα υπάρξουν νέες προσαρμογές αναλόγως με τη ζήτηση που θα αξιολογηθεί σχετικά.

«Δημιουργούμε σταδιακά τις προϋποθέσεις ανάκτησης της εμπιστοσύνης στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, αφού η συνεργασία ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ μας δίνει τέτοιες δυνατότητες. Είναι μια ελάχιστη προσφορά στους μετακινούμενους πολίτες που επιθυμούν να πάρουν γεύσεις δροσιάς τα καλοκαιρινά Σαββατοκύριακα», δήλωσε διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ, Γιάννης Τόσκας.