Αύριο στη ΧΑΝΘ η 4η εθελοντική αιμοδοσία

Αύριο, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στη ΧΑΝΘ η 4η εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνουν 14 κοινωνικοί φορείς με την υποστήριξη του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας».

Η αιμοδοσία είναι αφιερωμένη στον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Πηγή Ζωής», που προσφέρει αίμα σε ανθρώπους που πάσχουν από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία) ενώ τελεί υπό την αιγίδα των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Καλαμαριάς, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Ήδη, ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας» μέσω της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στα 6 χρόνια της λειτουργίας της έχει επιτύχει να εγγράψει στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο περισσότερους από 120.000 νέους εθελοντές δότες, από τους οποίους 130 έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα σε ισάριθμους ασθενείς.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο, διοργανώθηκαν με επιτυχία δυο εξορμήσεις Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην ΧΑΝΘ, στις οποίες προσήλθαν 150 εθελοντές αιμοδότες και εθελοντές δότες μυελού των οστών. Πιο συγκεκριμένα εξασφαλίστηκαν 83 μονάδες αίμα και καταγράφηκαν 42 νέοι εθελοντές μυελού των οστών.

Στη διαδικασία τηρούνται αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας από την covid-19.

No Comments Yet

Comments are closed