Αύριο η εκλογή νέου προέδρου στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας – Τέσσερα τα ψηφοδέλτια

από Team MyPortal.gr
sms

Τα νέα όργανα διοίκησης (Διοικητικό Συμβούλιο και Εποπτικό Συμβούλιο) της περιόδου 2019 – 2023) της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας αναμένεται να αναδειχθούν αύριο από τη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ-ΚΜ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 π.μ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ως ο δήμαρχος της έδρας της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης έχει ήδη αποστείλει σχετική πρόσκληση στα 200 μέλη της.

Αυτά είναι οι 38 δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας και 162 δημοτικοί σύμβουλοι που ορίστηκαν από τα κατά τόπους δημοτικά συμβούλια.

Οι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν την προεδρία της ΠΕΔ Κ-Μ είναι τέσσερις. Η «γαλάζια» παράταξη κατεβαίνει με τον δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, ενώ από το χώρο του ΠΑΣΟΚ υποψήφιος θα είναι ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος σήμερα κατέθεσε την υποψηφιότητά του στα όργανα της ΠΕΔ. Τα άλλα δυο ψηφοδέλτια προέρχονται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και στα οποία συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκουν στους χώρους αυτούς.

Η υποψηφιότητα του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη φέρεται να έχει το προβάδισμα καθώς από τους 38 δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας οι 33 βρίσκονται σε «γαλάζια» χέρια. Σε σύνολο 200 εκλεκτόρων (38 δημάρχων και 162 άλλων αυτοδιοικητικών) οι προσκείμενοι στην ΝΔ υπερτερούν εκείνων των ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ-ΚΜ τα μέλη της θα εκλέξουν και τους εκπροσώπους για τη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) η οποία θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα στην Αθήνα και στην οποία θα είναι υποψήφιος ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου.