Αύριο ανακοινώνει ο Μητσοτάκης τον Ανασχηματισμό

Σε μικρής έκτασης ανασχηματισμό προχωρά αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα τηλέφωνα να έχουν πάρει φωτιά με αποδέκτες πιθανά ονόματα που θα μπουν στην κυβέρνηση. όπως σημείωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πριν λίγο, πρόκειται για μια «μίνι αναδιάρθρωση της κυβέρνησης» και όχι μεγάλης κλίμακας ανασχηματισμό.

Βασικό πρόσωπο του ανασχηματισμού σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα είναι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο για το Ταμείο Ανάκαμψης. Αναμένεται επίσης να μετακινηθούν πρόσωπα από πιο χαμηλά αξιώματα σε θέσεις υφυπουργών ενώ επίσης το κυβερνητικό σχήμα πρόκειται να ενισχυθεί με τη συμμετοχή περισσοτέρων γυναικών.

Ο πρωθυπουργός προχωρά στη «διορθωτική αυτή κίνηση» όπως άλλωστε ο ίδιος είχε πει χαρακτηριστικά, ερωτώμενος περί ανασχηματισμού στο πρόσφατο ταξίδι του στο Ισραήλ, και μετά τις αποχωρήσεις του  υφυπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Κράνη και του υφυπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γεράσιμου Θωμά, ο οποίος επελέγη για τη θέση του Γενικού Διευθυντή Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης.

Ο ανασχηματισμός αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο το πρωΐ με την ορκωμοσία να λαμβάνει χώρα την Τετάρτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ενημερωθεί και θα επιστρέψει από ολιγοήμερες διακοπές όπου βρίσκεται εκτός Αθηνών, προκειμένου να ορκίσει τα νέα μέλη της κυβέρνησης.

No Comments Yet

Comments are closed