Αυγενάκης για υπόθεση Μπεκατώρου: Δεν θα κάνουμε το χατίρι κανενός, θα πάμε μέχρι τέλους

«Μέχρι τέλους» θα πάει η κυβέρνηση την υπόθεση των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου με τον Λευτέρη Αυγενάκη από το βήμα της Βουλής να διαμηνύει ότι θα γίνει ότι απαιτείται προκειμένου να πέσει φως αλλά και να υπάρξει διαφάνεια σε όλες τις ομοσπονδίες.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε το χατίρι κανενός, ενοχλούμε λίγους, αλλά είναι συνειδητή επιλογή και θα το πάμε μέχρι τέλους», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση της Φωτεινής Πιπιλή από τη ΝΔ και παρέπεμψε στη συνεδρίαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας για την επιβολή κυρώσεων στο ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού εξέφρασε τη θλίψη του για την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αν και όπως είπε, δεν προκάλεσε έκπληξη, «ανήκουν στη μειοψηφία της αθλητικής κοινότητας που θεωρούσαν ότι κανένας δεν θα τους ακουμπήσει». Ανέφερε μάλιστα, ότι έχει ζητηθεί έλεγχος στην Ομοσπονδία από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας για τον εντοπισμό φαινομένων τυχόν κακοδιαχείρισης και διαφθοράς και αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ληφθούν άμεσα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ολυμπιονικών και την κ. Συρεγγέλα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

α) δημιουργία επιτροπής αντιμετώπισης φαινομένων βίας με τη συμμετοχή και αθλητών και εκπόνηση άμεσα σχεδίου δράσης,

β) καμπάνια ευαισθητοποίησης των θετικών στοιχείων του αθλητισμού με τη σημαντική πτυχή και μήνυμα «σπάστε τη σιωπή» για περιπτώσεις κακοποίησης, είτε λεκτικής, είτε ψυχολογικής κλπ.

Την καθαίρεση όλων των μελών του ΔΣ της Ομοσπονδίας ζήτησε η βουλευτής της ΝΔ.

«Βρείτε όποιο τρόπο νομικό μπορείτε, ώστε να ακυρωθεί η παρουσία μελών ΔΣ, βρείτε τρόπο να τους καθαιρέσετε», είπε.

No Comments Yet

Comments are closed